Maktdemonstrasjon fra Høsflot Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo knuste hele feltet og tok sin første verdenscupseier.

Se høydepunktene fra sprintfinalen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo seiler opp som Norges største håp på VM-sprinten i Lahti.

20-åringen knuste til og tok sin første verdenscupseier noensinne på sprinten i Otepää lørdag, fem dager før samme distanse i VM.

– Det er helt vanvittig det han leverer, sa NRKs kommentator Jann Post.

Finn Hågen Krogh ble nummer to, mens russiske Sergej Ustjugov ble nummer tre.

– Det er stort. Jeg føler at jeg har vært i så mange finaler nå, så det var på tide å gå helt til topps. Det er sinnssykt kult å få det til her nå før VM.

– Jeg følte meg sterk i dag. Jeg tenkte at sjansen måtte være å knalle til fra start, og heldigvis så holdt det inn, sa Klæbo til NRK etter løpet.

Både Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Solås Taugbøl var også i finalen, og de ble nummer fem og seks. Federico Pellegrino ble nummer fire.

Vant prologen
Høsflot Klæbo imponerte stort hele dagen i Otepää lørdag, og vant både prologen og kvartfinalen.

I semifinalen ble han såvidt slått av Finn Hågen Krogh på fotofinish, men kontrollerte uansett over målstreken.

Også mange av de andre nordmennene gjorde det godt. Krogh, Bjørnestad Skar og Solås Taubøl var som nevnt i finalen, mens Eirik Brandsdal røk i semifinalen.

– Det er utrolig bra av Johannes. Han var sterkest i dag. Det så vi hele veien. En fortjent seier til han. Det blir veldig spennende å se ham i VM, sa Krogh til NRK.

Petter Northug røk ut i kvartfinalen, mens Martin Johnsrud Sundby ga seg i prologen. Begge de to stjernene fikk stavtrøbbel.

Les også: Northug fikk generalprøven ødelagt - røk i kvarten
Les også: Klæbo vant prologen - Sundby brakk staven

Vil gå tre distanser i VM
Seieren kom i verdenscuprenn nummer åtte, noe som er det samme antallet renn som Petter Northug trengte før han tok sin første triumf. Nå ønsker unggutten å gå sprint, lagsprint og 15-kilometeren i VM.

– Det opp til ledelsen å finne ut hvem som skal gå de distansene. Jeg håper jeg viser i dag at jeg er i bra slag. Jeg håper det er mulig å kunne gå mer enn bare sprinten, sa han til NRK etter løpet.

Det norske VM-laget på sprint består av Johannes Høsflot Klæbo, Finn Haagen Krogh, Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen og tittelforsvarer Petter Northug. Håvard Solås Taugbøl er reserve.