Northug fikk generalprøven ødelagt - røk i kvarten

Petter Northug røk ut i kvartfinalen i Otepää etter stavtrøbbel.

Se video av Northugs starttrøbbel i vinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Lørdag var det generalprøve forut for VM i Lahti for langrennssprinterne.

Les også: Klæbo tok sin første seier

Mange var spente på hvordan Petter Northugs form er, fem dager før han skal forsvare VM-gullet fra Falun, men lørdagens renn i Otepää ga få svar.

Northug fikk nemlig sin kvartfinale ødelagt, etter å ha fått problemer med staven ut fra start.

Den regjerende verdensmesteren så ut til å ha knekket staven og mistet trinsen, og måtte bytte stav i den første bakken ut fra stadion. Dermed ble han liggende bak de fem andre i sin kvartfinale, og klarte aldri å ta seg videre.

– Jeg følte at staven var veldig kort ut på tredje-fjerde taket. Jeg ble gående med en stav inn i den første bakken, og så ble det et bytte, sa Northug til NRK etter løpet.

Fremdeles usikkerhet fem dager før VM-sprinten
Ulykkesfuglen sa også at den nye staven var for kort, og dermed ble det altfor tungt. Han var dog fornøyd med prologen, der han ble nummer 15.

– Prologen var bra. Jeg er alltid litt seig der. Heat passer meg bedre. Men det er sånn som skjer. Når det ryker en stav, får man ikke gjort så mye, sa Northug.

Northug klarte å avansere noen plasser, men avstanden helt frem til Federico Pellegrino og de andre helt i teten ble for lang. Til slutt vant italieneren kvartfinalen foran britiske Andrew Young. Northug ble nummer fire, og dermed var han ute.

– Jeg skulle gjerne likt å se Petter gå et helt ordinært løp uten noen uhell. Basert på den prologen og det vi har sett til nå er alt like usikkert som det har vært hele sesongen, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland etter løpet.

Fem dager før VM-sprinten i Lahti er vi fremdeles med andre ord fremdeles ikke blitt noe klokere rundt Norges største langrennsstjerne.