Leicester slått ut - omkamp for Manchester City

Vakkert frispark, scoring i siste minutt og rødt kort. Dramatikk på flere arenaer i FA-cupens femte runde.

Se Millwalls seiersmål mot Leicester i videovinduet øverst!

Millwall-Leicester 1-0

Huddersfield-Manchester City 0-0

Middlesbrough-Oxford 3-2

FA-cupens femte runde bød på problemer for Premier League-lagene lørdag, for på samtlige arenaer måtte topplagene slite.

For etter at Lincoln fra nivå fem sjokkerte alle og slo ut Burnley i den tidlige kampen, fikk både Middlesbrough, Manchester City og Leicester det tøft like etterpå.

Til slutt endte det med omkamp for Manchester City mot Huddersfield fra Championship, mens Leicester røk ut mot Millwall fra League One. Kun Middlesbrough, som spilte hjemme mot Oxford fra nivå tre, tok seg videre.

Middlesbrough sjokkert av frisparkmål - vant på slutten
Middlesbrough gikk til pause med en oppskriftsmessig 2-0-ledelse mot Oxford United fra League One etter en straffescoring fra Grant Leadbitter og en akrobatisk variant fra Rudy Gestede, men ett magisk minutt etter hvilen står igjen som et av dagens FA-cuphøydepunkt.

Først var det Christopher Maguire som skrudde et lekkert frispark i nettet til 1-2 bak Brad Guzan, før Antonio Martínez 57 sekunder senere (!) satte inn 2-2. TV-produsentene hadde såvidt rukket å avvikle reprisen av reduseringen før utligningen satt i nettet.

Boro ble dog reddet fem minutter før slutt, da Cristhian Stuani pirket inn 3-2-målet fra kloss hold og knuste cupdrømmene til de gule fra nivå tre.

Manchester City fikk det tøft mot Championship-topplag
For Manchester Citys del var det en betydelig tøffere motstander som ventet, og borte mot Huddersfield - nummer tre i Championship - ble det også vanskelig. Begge lag stilte noe b-preget, og selv om City etter hvert skaffet seg et overtak i kampen, fikk de aldri hull på den berømte byllen.

Dermed skal Pep Guardiolas lag ut i omkamp, i det som allerede er et hektisk kampprogram med Mesterliga-fotball og tøffe Premier League-kamper på tapetet.

Leicester røk mot «Premier League-dødar»
Regjerende ligamester Leicester, som også spiller Mesterliga-fotball, klarte dog å «sørge for midtukefri» den påfølgende uken. De skal møte Sevilla kommende midtuke, men «slipper» omkamp i FA-cupen etter en dramatisk avgjørelse på sin bortekamp-

I London mot League One-laget Millwall slapp revene nemlig inn mål i det 89. minutt, og dermed tapte de og røk. Shaun Cummings ble matchvinner og skapte sterke jubelscener på The New Den.

Millwall har allerede har slått ut Premier League-klubbene Watford og Bournemouth fra FA-cupen denne sesongen, og til tross for at Leicester spilte nesten en omgang med en mann mer (Jake Cooper fikk sitt andre gule kort etter 52 minutter), klarte Claudio Ranieris b-pregede mannskap ikke å utnytte det antallmessige overtaket.