SKUFFET: Nina Løseth i aksjon i 1. omgang under VM i alpint i St. Moritz lørdag.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
SKUFFET: Nina Løseth i aksjon i 1. omgang under VM i alpint i St. Moritz lørdag.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Løseth feilet og fikk VM-slalåmen ødelagt: – Det gjør vondt i egoet

Den norske medaljekandidaten Nina Løseth gjorde en stor feil i starten av førsteomgangen av VM-slalåmen og kan glemme medalje i St. Moritz lørdag.

Løseth kom godt i gang i Sveits, men etter snaue 15 sekunder kom den norske jenta på innerski og hun måtte tråkke opp igjen.

27-åringen var nesten fire sekunder bak ved neste mellomtid.

Løseth kom i mål 3,90 sekunder bak amerikanske Mikaela Shiffrin.

– Det er tungt. Det er det. Men det er toppidrett, og slik er det. Man får bare stå i det, sier Løseth til TV 2, etter at medaljedrømmen brast.

– Slalåm kan være verdens beste følelse når du får det til. Eller så kan det være ordentlig frustrerende, slik som det er i dag. Marginene er små, forteller hun.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du innså hva som skjedde der oppe?

– Det kom ut et par banneord på veien ned der. Du blir helt tom. Det er akkurat som at rullegardina går ned. Du ønsker egentlig å spole tilbake, men det går ikke. Jeg tenkte at jeg måtte komme meg ned, slik at jeg kunne få andre omgang til en treningsomgang. Selv om det er innmari lite verdt akkurat nå.

– For det er vel det her som har vært målet ditt. Det må være tungt?

– Det er tungt. Men det kommer flere renn, og jeg må bare prøve å se på det på den måten. Det er bare et renn dette her også. Foreløpig puster jeg med magen. Det gjør vondt i egoet, men det er ikke så mye man får gjort med det, sier Løseth.

Hjemmehåpet Wendy Holdener var nærmest Shiffrin, 0,38 bak. Veronika Velez Zuzulova fra Slovakia ble nummer tre etter første omgang.

Maren Skjøld kjørte i mål 1,80 sekunder bak Shiffrin og lå på 15. plass etter at 27 utøvere har kjørt i 1. omgang.

Resultatlistene finner man her.

(TV 2 / NTB).