– Cirka klokken 18.20 fikk vi melding om at det var et ran av en gullsmed i Karenslyst allé, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand, til TV 2.

Gjerningspersonene, som var maskerte, truet med skytevåpen. De forsvant i en stjålet, rød Audi ut på Karenslyst allé.

– Vet det er mye i pressen om ranet jeg var utsatt for. Vil bare formidle at alt er bra med meg, skev gullsmeden på Facebook fredag kveld.

Bil funnet på Fornebu

Den røde Audien ble etter kort tid funnet forlatt på Fornebu. Politiet har nå avsluttet søket:

– Nå avslutter vi søket etter gjerningspersonene og går over i en fase med etterforsknings- og etterretningsarbeid, sier politiets innsatsleder på stedet, Nicolai Bakke-Henden, til TV 2.

Politiet vet ikke om personene har tatt seg videre til fots eller i et annet kjøretøy. De ber folk om å holde seg unna området på Fornebu for å ikke forstyrre søket.

Politiet i Asker og Bærum sjekket alle kjøretøy som var på vei ut av Fornebu, og også en del av kjøretøyene som er på vei inn i området. Klokken 20 opplyste politiet at de fortsatt søkte i området rundt Telenor Arena og Oksenøya.

– Vi har store mannskaper ute for å finne gjerningspersonene, opplyser innsatsleder i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Gjerningspersonene skal ha blitt observert til fots ved Snarøya. Etter det NTB får opplyst, går politiet ut ifra at det var tre eller fire gjerningsmenn som forsvant fra stedet i den røde Audien, som ble meldt stjålet tidligere på dagen.

Bileieren opplyser til TV 2 at den røde Audien ble stjålet natt til fredag i Oslo sentrum, mens vedkommende sov. Bileieren ønsker å være anonym.

Ranerne fikk trolig problemer med fluktbilen etter ranet og satte den fra seg midt i veien på Fornebu, skriver NTB. Bilen sto med motoren og lysene på, og venstre dekk foran var punktert da den ble funnet.

– Det har nok gått litt fort for seg. Vi vet ikke hvorfor den måtte parkeres der, om det var motorhavari eller andre årsaker, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Rundt klokken 22.15 fredag kveld avsluttet politiet undersøkelsene av kjøretøy i området.

Den røde Audien som gjerningspersonene stakk av i. Foto: Simen Askjer / TV 2
En klokke som muligens er fra den ranede gullsmedbutikken ble funnet ved bilen. Foto: Simen Askjer / TV 2
En politimann tar bilde av klokken som ble funnet bak den røde Audien. Foto: Simen Askjer / TV 2

– Traumatisk hendelse

Helsepersonell ble tilkalt for å ivareta betjeningen i gullsmedbutikken.

Innsatsleder Hanne Nordve sier at politiet setter stor pris på tips. Foto: Martin Reinmo/TV 2 
Innsatsleder Hanne Nordve sier at politiet setter stor pris på tips. Foto: Martin Reinmo/TV 2 

– Det er en traumatisk hendelse for personer når de blir utsatt for sånne hendelser som dette. Ingen er fysisk skadet, men det er en stor mental belastning å være utsatt for et væpnet ran, sier innsatsleder Hanne Nordve til TV 2.

Ifølge foreløpige vitneopplysninger er det snakk om to eller flere, muligens tre, gjerningspersoner, opplyser politiet til TV 2.

Gjerningspersonene har fått med seg verdigjenstander fra forretningen, men det er uvisst hvor store verdier det er snakk om.

Ønsker hjelp fra publikum

Politiet har ikke fått opplysninger om fysiske personskader etter ranet.

Politiet oppfordrer personer som har vært på Skøyen eller Fornebu i det aktuelle tidsrommet til å ringe politiet på telefon 02800.

– Vi setter veldig stor pris på hjelp fra personer som kan ha sett dette, sier Nordve i Oslo politidistrikt.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255