Balague: – Pochettino har en stor avgjørelse han må ta i sommer

Den anerkjente La Liga-eksperten Guillem Balague er ikke sikker på at Mauricio Pochettino fortsetter i Tottenham neste sesong.

Mauricio Pochettino ledet Tottenham til en tredjeplass og sikret klubben Mesterliga-plass forrige sesong.

Etter 25 serierunder denne sesongen ligger Spurs på en foreløpig tredjeplass, ti poeng bak serieleder Chelsea.

Se hvordan PSG smadret Barcelona i Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Men neste sesong kan Tottenhams suksesstrener Mauricio Pochettino forsvinne fra White Hart Lane, skal en tro den anerkjente La Liga-eksperten Guillem Balague.

– Han har stått på ønskelisten i lang tid
Ifølge Sky Sports News-eksperten er nemlig Pochettino førstevalget til å erstatte Luis Enrique som trener i den spanske gigantklubben Barcelona til sommeren.

ØNSKET: Tottenhams manager Mauricio Pochettino er ønsket av Barcelona.
ØNSKET: Tottenhams manager Mauricio Pochettino er ønsket av Barcelona. Foto: Emmanuel Dunand

– Jeg har forstått det slik at Mauricio Pochettino er beundret av ledelsen i Barcelona. Han har en stor avgjørelse han må ta til sommeren, mener Guillem Balague, og legger til:

– Pochettino ønsker at Spurs skal ta ytterligere steg og fortsette utviklingen. Om han klarer det, så tror jeg at han vil bli værende. Men for direktørene i Barcelona har han vært på ønskelisten i lang tid, konstaterer han.

– Tviler på Koeman
At Pochettino er ønsket på Camp Nou overrasker ikke akkurat eksperten.

– Jeg er ikke overrasket over at Barcelona vil ha Pochettino, til tross for linken til Espanyol vil gjøre en overgang til Barcelona vanskelig. Pochettino har kvaliteten, spillestilen og fotballfilosofien som skal til for å lykkes i Barcelona, poengterer han.

Evertons manager Ronald Koeman har også blitt koblet til Barcelona på ryktebørsen. Balague tviler på at nederlenderen vender tilbake på Camp Nou som manager.

– Ronald Koeman har selv sagt at han ikke har blitt oppringt av Barcelona foreløpig. Han gjør en god jobb i Everton og har blitt nevnt i sammenheng med Barcelona tidligere. Jeg tviler imidlertid på at han blir Barcelona-trener til sommeren. Barcelona må avgjøre hvilke spillestil de vil ha i praksis før de avgjør hvem som skal bli den neste treneren, påpeker han.

– Enrique er ferdig
Balague har lenge slått fast at Luis Enrique forsvinner fra Barcelona til sommeren. Etter 0-4-tapet mot PSG i Mesterligaen er han ikke akkurat blitt mindre skråsikker

– For meg så går det for slutten for Enrique, og jeg tror treneren selv føler det samme. Enrique har mistet tillit blant sentrale spillere og de lytter ikke lenger til ham, oppsummerer La Liga-eksperten.