Tusenvis protesterer mot at Sánchez skal bli værende i Arsenal

Chilenske fotballfans tar til gatene for å protestere mot at Alexis Sánchez skal bli værende i Arsenal. – Han er en av de største i chilensk fotball, sier supporter.

Arsenal-stjernen Alexis Sánchez har foreløpig ikke avgjort om han skal bli værende på Emirates.

Se hvordan Bayern München smadret Arsenal i Sportsnyhetene øverst!

Fremtiden til Chiles stjerne engasjerer fansen i hjemlandet. I skrivende stund har over 6500 chilenske supportere bekreftet på Facebook at de vil delta i en protestmarsj mot at Sanchéz skal bli værende i Arsenal også neste sesong.

Fotballfansen vil ta til gatene i Chiles hovedstad Santiago den 1. mars for å si sin mening om hvorfor Premier Leagues toppscorer ikke bør fortsette i Arsenal.

– Vi ønsker ikke at han skal være alene
– Chilenere er lei av å se på at en av våre stjerner må jobbe helt alene for laget. Vi ønsker ikke at han skal spille i Madrid, eller vende tilbake til Barcelona. Sannheten er at vi gir ikke gir blaffen i hvilket lag han spiller for, vi ønsker bare å se ham i en klubb der han kjemper sammen med sine lagkamerater for å få resultater. Vi ønsker ikke at han skal være alene mer, skriver arrangøren av eventet som har spredd seg som ild i tørt gress på Facebook den siste tiden.

En av dem som har delt eventet på Facebook er Sebastian Délgado.

EVENT: Over 6500 personer har meldt seg på en protestmarsj mot at Sánchez skal bli værende i Arsenal. FOTO: Facebook.
EVENT: Over 6500 personer har meldt seg på en protestmarsj mot at Sánchez skal bli værende i Arsenal. FOTO: Facebook.

Chileneren, som har studert journalistikk i hjemlandet og nå er bosatt i Norge, følger chilensk fotball med argusøyne.

– En av de aller største i chilensk fotballs historie
Han forteller at det ikke er uten grunn at fremtiden til Alexis Sánchez engasjerer fansen i Chile.

– Sánchez er oppe med de største i chilensk fotball: Elias Figueroa, Ivan Zamorano og Marcelo Salas. Det er bare snakk om tid før han er den mestscorende på landslaget. Han er veldig godt likt blant chilenere fordi han kommer fra enkle kår. Han har kommet veldig langt mye grunnet hans higer etter å bli bedre, forklarer Délgado til TV 2 Sporten.

Før han fortsetter:

– Han er en profesjonell type, og har aldri vært innblandet i skandaler i motsetning til for eksempel Arturo Vidal. Sánchez er en jordnær type, som har støttet prosjekter til de som trenger det mest. For eksempel kjørte han rundt i sin hjemby, Tocopilla, med ein stor lastebil og delt ut julegaver til alle barn, poengterer Délgado.

Sánchez har denne sesongen scoret totalt 20 mål i alle turneringer for Arsenal. Det er seks mer enn nestemann på listen, Theo Walcott.

– I utgangspunktet positivt at han gikk til Arsenal
28-åringen ble hentet til Arsenal etter å ha vunnet seks troféer med den spanske gigantklubben Barcelona. Kontrakten på Emirates går ut om 18 måneder, og foreløpig er det altså svært usikkert om Sánchez vil bli værende.

FØLGER CHILE: Sebastian Délgado. FOTO: Privat
FØLGER CHILE: Sebastian Délgado. FOTO: Privat

– I utgangspunktet var det positivt for hans del da han gikk fra Barcelona til Arsenal. Chilenere føler at Sánchez alltid var i skyggen til Messi, samt at han ikke ble virkelig verdsatt i sin siste sesong i Catalonia. Han ble ofte vraket i storkampene, men Alexis scoret likevel i kampene mot både Real Madrid på Bernabeu og Atletico da serien ble avgjort på Camp Nou, konstaterer Délgado.

Han ser en tydelig frustrasjon hos Sánchez i Arsenal for øyeblikket.

– Det virker som at Arsenal ikke klarer å matche Alexis’ sine ambisjoner som fotballspiller. I tillegg virker det som at medspillerne er fornøyde med å sikre Mesterligplass og ikke tar det like tungt som Alexis når de taper, mener Chile-kjenneren.

– Juventus hadde vært det beste alternativet
Hvor Sánchez eventuelt bør fortsette sin karriere er chilenske fotballfans usikre på.

FØLGER CHILE: Sebastian Délgado, her sammen med Bayern Münchens Arturo Vidal, mener Arsenal bør grave dypt i lommeboken for å beholde Sánchez. FOTO: Privat
FØLGER CHILE: Sebastian Délgado, her sammen med Bayern Münchens Arturo Vidal, mener Arsenal bør grave dypt i lommeboken for å beholde Sánchez. FOTO: Privat

– En retur til Barcelona er uaktuelt. Real Madrid er heller ikke aktuelle på grunn av Sánchez’ Barca-fortid. Juventus hadde vært det beste alternativet, selv om de ikke akkurat sliter på topp nå som Higuain scorer på bestilling og den italienske ligaen ligger et par hakk bak Premier League og La Liga, konstater Délgado.

– Kan ende med statue utenfor Emirates
Sánchez tjener for øyeblikket 1,8 millioner kroner i uken i Arsenal. London-klubben må trolig øke lønnen for å få toppscoreren til å bli værende i London.

– Om Arsenal begynner å bruke penger og matcher hans ambisjoner så er nok Emirates den beste plassen for chileneren. Alexis er nå 28 år og har mest sannsynlig én god kontrakt igjen i sin karriere, poengterer han, før han legger til:

– Da må Wenger grave dypt i lommeboka og gi Sánchez en kontrakt på samme nivå som de største stjernene i Premier League. Om Alexis fortsetter i samme stil og med det samme scoringsnittet, så snakker vi om at han kan ende med statue utenfor Emirates når karrieren er over. Men Alexis trenger troféer og en klubb som har samme ambisjoner som «El Niño Maravilla», mener Sebastian Délgado.