Gjorde som McGregor: – Målfeiringen sørget for litt oppstyr

FA-cupsensasjonens målscorer vokste opp med Conor McGregor.

Se Burnley-Lincoln på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 13.30.

Lørdag skal lille Lincoln skyte forsøke å skyte seg til kvartfinalen i FA-cupen på bekostning av Premier League-laget Burnely.

Lincoln, som spiller på femte nivå i det engelske seriesystemet, slo ut det opprykksjagende Championship-laget Brighton i forrige runde.

Brighton tok ledelsen, men snudde til 3-1-seier. Utligningen sto Alan Power for på straffespark, og feiringen hans etterlignet en av idrettsverdenens største stjerner for øyeblikket.

Se video av feiringen over!

– Sørget for litt oppstyr
Irske Power gjorde UFC-stjernen Conor McGregors «milliardær spankulering» - spradingen før kamp som slåsskjempen er blitt så berømt for.

Lincoln-spilleren er stor fan av McGregor, som har fulgt ham på hvert skritt av veien siden han drev på amatørnivå i Dublin. De to vokste opp sammen, spilte fotball med hverandre og de hang sammen som tenåringen.

– Målfeiringen sørget for litt oppstyr. Mens vi ventet på å ta straffen kom Terry Hawkridge bort til meg og sa jeg måtte gjøre det før jeg scoret, forteller Power til Telegraph.

Med et skjegg og ansikt som er ganske likt McGregors er det ikke rart feiringen fikk en del oppmerksomhet.

– Vi hadde snakket om det en stund, for hele laget følger UFC og Conor veldig tett. Når jeg ser tilbake på det hadde det vært pinlig om vi bare hadde klart uavgjort, men heldigvis vant vi kampen, fortsetter Power.

Da McGregor begynte å slåss seg frem i Dublin, flyttet Power til England for å bli profesjonell fotballspiller.

Han fikk én kamp for Nottingham Forest, før han gikk til Rushden and Diamond. For seks år siden ble han Lincoln-spiller.

– Hang i det samme miljøet
Siden den gang har McGregor slått seg opp og frem. Nå er han en av idrettsverdenens største.

– Conor er enorm i Irland, spesielt i Dublin. Han er en jeg beundrer stort. Det han har oppnådd er utrolig. Vi hang i det samme miljøet hjemme da vi vokste opp. Han spilte fotball der jeg spilte. Han var faktisk ikke så verst, men han valgte en annen vei. Han har tatt de riktige beslutningene, han er en bedre slåsskjempe enn han er fotballspiller, sier Lincoln-spilleren.

De to har ikke hatt kontakt siden McGregor ble kjent.

– Jeg har ikke snakket med ham på årevis, han er en superstjerne nå. Forrige gang jeg snakket med ham drev han med «cage fighting» i Dublin og var ikke sikker på om han ville fortsette med det, men han er en fenomen. Da han dro til USA for å slåss i UFC mistet vi kontakten, men alle som kjente ham den gangen er så stolt over alt han har oppnådd, sier Power.

Derfor ville han gjøre stas på sin gamle bekjente.

– Feiringen var bare min måte å hylle ham på. Det har vært mye snakk om det siden den gang, men jeg har ikke hørt fra ham. Jeg vet BT Sport forsøkte å kontakte ham på Twitter, men jeg tviler på at han en gang har sett det. Han er en travel mann, han har større ting å tenke på enn en Lincoln-spiller han en gang kjente, men jeg håper han har sett det, sier Power.