Hochfilzen, Østerrike 20170217.
VM i skiskyting 2017.
under 4 x 6 km stafett kvinner, fredag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Hochfilzen, Østerrike 20170217. VM i skiskyting 2017. under 4 x 6 km stafett kvinner, fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Norge var sjanseløse: – Det er bare å beklage

Norge klarte ikke å overraske på stafetten og havnet igjen langt nede på resultatlisten. Tyskland vant som de ville.

Laura Dahlmeier måtte bruke ett ekstraskudd på siste skyting, men det hindret ikke Tyskland i å gå til topps på VM-stafetten i Hochfilzen.

Ukraina tok sølv og Frankrike bronsen.

Det norske laget bestående av Kaia Wøien Nicolaisen, Hilde Fenne, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu havnet i trøbbel allerede på første skyting.

De regjerende VM-mesterne fra mesterskapet i Holmenkollen ifjor sviktet igjen på standplass og havnet langt, langt nede på resultatlisten. Til slutt gikk ankerkvinnen Marte Olsbu inn som nummer elleve.

– Det er er vanskelig når vi havnet såpass bakpå fra starten av, sukket Olsbu etter å ha passert mållinjen.

Norge måtte blant annet se seg slått av Sverige, som endte på sjetteplass.

– Jeg ble skikkelig skjelven, men fader heller, altså. Man må skyte bra for å følge med her. Det er bare å beklage, sa Tiril Eckhoff til NRK etter sin etappe.

Bom, bom og bom
Wøien Nicolaisen pådro seg to ekstraskudd på første kjøring.

Hun skjøt feilfritt på den andre skyting, men var overhodet ikke fornøyd med gjennomføringen av sin etappe.

– Jeg må bare beklage at jeg ikke er i form. Dette var ikke noe gøy. Jeg håper ikke jeg har ødelagt alt for resten av gjengen, sa hun til NRK.

Hilde Fenne imponerte på sin første skyting og traff alle blinkene. Fenne gikk ut 1.14 minutter bak den foreløpig franske lederen Aymoiner. På sin neste skyting måtte Fenne bruke to ekstraskudd.

Med to etapper igjen var Norge 47 sekunder bak pallen.

– Det var seigt å gå når det var et slikt føre. Jeg gjorde det jeg kunne, men det gikk ikke fort nok. Dessverre, sukket Hilde Fenne etter å ha gjennomført Norges andre etappe.

Eckhoff gjorde et forsøk
Tiril Eckhoff skjøt feilfritt og sørget for at Norge klatret litt på resultatene listene etter sin første skyting. Etter Eckhoffs skyting var Norge 1.14 bak den den daværende lederen Tyskland.

Dessverre for Norge og Tiril Eckhoff gikk det ikke like bra på neste skyting. Eckhoff måtte ut i strafferunde etter stående skyting.

– Nå er medaljene kjørt, sukket NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter Eckhoffs skyting.

For oppgaven ble svært vanskelig for Norges ankerkvinne Marte Olsbu. Hun skjøt fullt hus og trengte ikke ekstraskudd på sin første skyting.