Haugen tok sensasjonell VM-medalje: – Jeg er vant med å gå usett ut av målområdet

Nordmannen med sin første pallplassering noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video over (med tillatelse fra NRK)

St. Moritz/Bergen (TV 2): Leif Kristian Haugen slo til med en knallsterk bronsemedalje under VM-storslalåmen i St. Moritz. Haugen hadde aldri vært på pallen i verdenscup-sammenheng før dagens renn. Da passet det godt med karrierebeste når det gjaldt som mest.

– Ja, nå var det mye styr her. Jeg er ikke vant med dette oppstyret jeg. Jeg er vant med å gå usett ut av målområdet. Det er helt drøyt. Hva skal jeg si? Det er mange tusen treningstimer som har gått inn i dette her og jeg har ikke truffet i to omganger tidligere, men i dag satt det. Det var et vilt løp, sier Haugen til TV 2.

– Ekstremt nervøs
Han innrømmer at nervene var i helspenn før det skulle avgjøres.

– Jeg var ekstremt nervøs før andre omgang, men klarte å følge arbeidsoppgaver og gi gass - og det fikk jeg betalt for.

Alle sier det er så fortjent ...

Ja, det er mange her som fortjener en medalje, det er tett så du må angripe. Men det er ikke bare min seier, det er hele lagets. Vi har et stort støtteapparat som jobber 24 timer i døgnet med ekstremt mange reisedøgn. I dag fikk jeg lov til å stå på pallen, noe som er ekstremt deilig. Men et stort takk til hele støtteapparatet, sier Haugen, som har hatt en annen vei til pallen enn de fleste andre.

Ja, jeg tok en annen vei og dro til USA (for studier), men etter det har jeg utviklet meg ekstremt mye som skiløper etter at jeg kom tilbake på landslaget.

Sønnen og forloveden på plass
Blant de som så nordmannen kjøre inn til bronse var hans aller nærmeste.

– Det er en familie og en stor heiagjeng her. Der har vi Olav, han har på seg grønne øreklokker. Han heier. Det er sønnen min det. Jeg har sagt det før at når han og forloveden er på plass så gjør jeg mine beste resultater.

Hvordan er det å gjøre dette foran dem?

Det er ekstremt, nesten litt emosjonelt. Jeg vet ikke hva jeg skal si...

– Mesterskapets mest fortjente
Landslagskompis Kjetil Jansrud var blant gratulantene etter bronserennet.

– Ååååååå @LeifHaugen. Signe deg. Mesterskapets mest fortjente medalje, skriver Jansrud på Twitter.

Marcel Hirscher vant rennet foran Roland Leitinger.

Skuffet Kristoffersen
Henrik Kristoffersen ble nest beste nordmann på 4. plass. Kristoffersen lå på 5. plass før finaleomgangen. I finalen tapte Kristoffersen tid hele veien. Han kom i mål over et halvt sekund bak Roland Leitinger, som på det tidspunktet ledet rennet.

Kristoffersen dundret staven i bakken i frustrasjon og sinne etter finale-nedturen, men flere av konkurrentene foran feilet. Dermed ble det den sure 4. plassen for slalåm-eneren.

– Jeg bommet over den siste kanten. Jeg kjørte mot ytterporten i stedet for innerporten. Da gikk det litt tid, sier Kristoffersen til NRK.

Kilde kjørte ut
Bjørnar Neteland var nummer 28 etter første omgang, men gjorde en kostbar feil i starten av finaleomgangen. 25-åringen maktet ikke å klatre opp blant de 20 beste. Han ble nummer 26.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i første omgang.