MODIG: Emma Clare blir stoppet av fremmede på gata etter å ha blottlagt seg selv i dokuserien «Innafor».
MODIG: Emma Clare blir stoppet av fremmede på gata etter å ha blottlagt seg selv i dokuserien «Innafor». Foto: TV 2

NRK-Emma (25): – En 70-åring kontaktet meg om underlivskirurgi

Programlederen Emma Clare hylles for å ta tak i tabubelagte temaer.

I dokumentarserien «Innafor» har NRKs nye stjerneskudd Emma Clare Gabrielsen (25) tatt tak i en rekke tabubelagte temaer, som underlivskirurgi, prostitusjon og «trend-dop».

– Det er en slags personlig reise gjennom ulike temaer, forteller 25-åringen til God kveld Norge.

«Pushet» grensene sine

Hun måtte bruke seg selv i serien, noe hun ikke alltid var like komfortabel med.

– For eksempel at jeg deler at jeg misbrukte Ritalin. Det var noe jeg overhodet ikke hadde lyst til å dele. Der pushet jeg mine egne grenser, medgir hun.

Selv om hun hadde bestemt seg for å ikke si noe, ble det til at hun delte sin innerste hemmelighet foran kamera.

– Jeg endte opp med å ta veldig mye av det, og ble avhengig og skikkelig ødelagt psykisk. Jeg gikk på en skikkelig smell av å bruke det. Og det synes jeg var viktig å si, forklarer Emma.

– Noe av det mest intime

At hun i tillegg lar en plastikkirurg vurdere underlivet sitt, i forbindelse med at underlivskirurgi har økt blant kvinner, var heller ikke så lett.

– Det er den mest intime og mest private kroppsdelen din, og at man får noen til å vurdere den er spesielt og ubehagelig, men også intenst. Jeg er glad jeg har erfaringen. Det var viktig rent journalistisk.

Hylles for åpenheten

I kjølvannet av serien har Emma opplevd å bli stoppet på gaten av ukjente som hyller for å ha rettet søkelys på disse temaene.

– Det har virkelig satt i gang praten. Folk kommer bort til meg og forteller for eksempel at de har klart å prate med kjæresten om at de føler seg stygg nedentil. Jeg fikk en melding fra en dame på 70 som hadde åpnet seg for mannen sin, og det er ganske spesielt.

God kveld Norge ser du på TV 2 lørdager kl. 22.15, eller når som helst på TV 2 Sumo.