Skandale i alpint-VM: Fly kuttet kamerakabel

Det kunne gått skikkelig galt.

Se hendelsen over (video med tillatelse fra NRK)

St. Moritz/Bergen (TV 2): Det ble dramatisk under et flyshow mellom første og andre omgang i fredagens VM-storslalåm i St. Moritz.

Det gikk veldig galt da et fly traff en kameravair som går over hele løypa. Den ble kuttet tvers av, og kameraet falt ned i målområdet.

– Det er rett og slett livsfarlig og en arrangørskandale, sier NRK-kommentator Andreas Toft.

– Pilot traff kabel
Sveitsisk politi holdt en kort pressekonferanse der de forklarte hva som hadde skjedd.

– I dag traff en pilot en kabel, noe som gjorde at et kamera falt ned i målområdet. Av sikkerhetsgrunner ble stolheisen midlertidig stoppet. Flyet landet sikkert, og politiet og militæret vil nå etterforske saken, sier en talsmann for politiet.

Fanget i stolheisen
Mange av alpinistene satt i stolheisen. Den ble stoppet i over 20 minutter, og sørget for at andre omgang ble utsatt i en halvtime.

– Jeg satt i stolheisen da det skjedde, og jeg ble sittende å vente i 25 minutter. Jeg satt sammen med en leder fra Kroatia, som fikk høre over radioen at en tv-kabel skapte problemer, sier TV 2-reporter John Christian Lundstadsveen i St. Moritz.

FANGET I STOLHEISEN: TV 2-reporter John Christian Lundstadsveen ble sittende å vente.
FANGET I STOLHEISEN: TV 2-reporter John Christian Lundstadsveen ble sittende å vente.

– Heldigvis gikk det bra. Vi slapp unna, så det går fint. Nå er alle på vei opp, mens vi har vært oppe en stund. Vi har hatt besiktigelse helt alene og det kan være en liten fordel, sier landslagssjef Christian Mitter til NRK.