– Kyss den, og så kan dere slå meg

Sjekk hvordan Bø-gutta svarte på den franske invitten.

Det er ikke enkelt å slå Martin Fourcade.

I 13 av 15 individuelle verdenscuprenn i forkant av VM - eller 15 av 18 hvis vi inkluderer stafetter - har franskmannen plassert seg foran den beste norske løperen.

I VM er Johannes Thingnes Bø den eneste som har detronisert Fourcade i løpet av de fire første øvelsene, da han tok sølvet på sprinten, og verdenscuplederen bronsen.

Derfor gjelder det å ta vare på de mulighetene man får til å slå Fourcade. Til fredagens pressetreff med de norske stafettgutta inviterte TV 2 - og for så vidt franskmannen selv - til litt uhøytidelig moro.

En spesialbestilt Fourcade-piñata, fylt opp med velsmakende gullmedaljer av hovedpersonen selv, ble tatt godt imot av brødrene Bø.

– Endelig en kul aktivitet, gliser storebror Tarjei.

– Jeg har klart det én gang før i VM (å slå Fourcade), så her skal Tarjei få muligheten først, sier Johannes.

Fourcade hadde imidlertid en oppfordring til de norske gutta, da TV 2 spurte om det var OK å gå løs på piñataen.

– Ja, men spør dem om å kysse den først, gliste han.

Johannes Thingnes Bø velger å avslå invitasjonen.

– Kyss? Det er sånn de driver med i Frankrike. I Norge er vi vikinger. Vi driver ikke med sånn kyss, klapp og klem, sier han.

Bø-gutta trenger ikke mer enn fire, fem fulltreffere før Fourcade-pinataen er nedkjempet og slått.

– Emil er glad i sjokolade, og jeg og Tarjei i gull. Martin har tenkt på oss alle, sier en fornøyd Johannes Thingnes Bø.

– Det er for mye medaljer for det norske laget. Men de er glade i sjokolade. Jeg håper bare ikke de blir dårlige av det, smiler franskmannen.

Johannes Thingnes Bø varsler samme taktikk på de to resterende gullsjansene i VM - stafetten og fellesstarten - som med piñataen.

– Det gjelder å være bestemt, gå rett på sak og kjøre på. Det blir nøkkelen i morgen også, sier Thingnes Bø - som fort kan bli Norges ankermann på stafetten.

Tarjei Bø spår norsk stafettsukess - dersom man viser samme besluttsomhet der som med Fourcade-piñataen.

– Da tror jeg det blir ny, fransk knusing! Johannes har også lyst til å henge med i medaljekampen mot Fourcade, sier han.