NY ETAPPESEIER: Alexander Kristoff, her fra 1. etappe i Tour of Oman, vant også den 4. etappen fredag.
NY ETAPPESEIER: Alexander Kristoff, her fra 1. etappe i Tour of Oman, vant også den 4. etappen fredag. Foto: Eric Feferberg

Ny Kristoff-seier på kupert Oman-etappe

Nordmannen tok sin tredje seier for sesongen.

Alexander Kristoff vant overraskende den 4. etappen i Tour of Oman fredag. Nordmannen spurtslo Sonny Colbrelli og Greg Van Avermaet etter en etappe med flere tøffe stigninger. Han tok dermed tilbake den grønne poengtrøyen i rittet.

– Vi visste det var en mulighet siden jeg var nærme med å henge med ifjor. Laget var motivert og kjørte fantastisk bra idag, forteller Kristoff til TV 2.

– Det var en kupert etappe. Kan vi kalle deg klatrekongen Kristoff nå?

– Jeg datt jo av idag også så vil ikke si det. Heldigvis har jeg noen sterke lagkamerater som klarte å kjøre meg opp igjen i nedoverbakken og på flatene inn mot mål, forklarer Kristoff.

– Lov å drømme
Han tror formen er lik fjorårets.

– Jeg tror jeg er cirka lik. Jeg prøvde på denne etappen ifjor også og var cirka like langt bak på toppen. Forskjellen idag var at jeg hadde hjelp inn mot mål, slik at vi fikk tettet luken opp til de foran, forteller Kristoff.

– Du setter klassikergutter som Van Avermaet og Terpstra på plass. Hva betyr det for selvtilliten før Flandern og Roubaix?

– Det er alltid gøy å sette konkurrenter på plass, men det er fortsatt en stund til Flandern og Roubaix.

– Med formen du nå viser i et løp med tøffe stigninger, er det lov å drømme om gull i sykkel-VM i Bergen?

– Det er lov å drømme! Det er det store målet i år, men løypa er på limiten for meg så mye må gå min vei skal jeg vinne VM gull!

Sjette Oman-seier
Det var Kristoffs sjette etappeseier i Tour of Oman i karrieren.

Ben Hermans beholdt ledertrøyen i rittet. Kristoff ligger knapt fem minutter bak belgieren i sammendraget.

En stor gruppe med klatresterke ryttere kom seg løs den tredje gangen opp Bousher Al Amerat. Jakob Fuglsang og Stefan Küng fikk en luke til resten av klatrerne, men inn mot mål ble duoen hentet av hovedfeltet.

Der satt Alexander Kristoff. Kristoff har vist at han har gode klatrebein i Tour of Oman, men det var likevel overraskende at han skulle henge med helt inn til mål på dagens etappe. Senest etter første etappe sa Kristoff dette til TV 2:

– Det er lite muligheter for meg resten av uken, men siste dag er det spurt igjen (søndag).

På lørdagens etappe skal sammenlagtfavorittene kjempe om seieren på en etappe som avsluttes på Green Mountain, før rittet trolig avsluttes med massespurt på søndag.