TRONSKIFTE? Treneren til svenske Klara Svensson mener Cecilia Brækhus er over toppen, og er skråsikker på at den norske boksedronningen blir banket gul og blå neste fredag.
TRONSKIFTE? Treneren til svenske Klara Svensson mener Cecilia Brækhus er over toppen, og er skråsikker på at den norske boksedronningen blir banket gul og blå neste fredag. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Hevder Brækhus bryter reglene: – Hun gjør mange ulovlige ting i ringen

Treneren til Klara Svensson til frontalangrep på Cecilia Brækhus.

Neste fredag er det duket for norsk-svensk duell når Cecilia Brækhus og Klara Svensson møtes i Oslo Spektrum.

Svenssons trener, Joey Gamache, skrur nå opp temperaturen skikkelig ved å hevde at den norske boksestjernen bruker skitne triks under kamp.

– Cecilia gjør mange ulovlige ting i ringen, og jeg kommer til å sørge for at dommeren er klar over det på regelmøtet. Det er en rekke ting hun har sluppet unna med tidligere, men ikke denne gangen, sier Gamache i en pressemelding.

Han er krystallklar på at Brækhus kommer til å påføres karrierens første tap. Skjer det kommer «the First Lady» til å miste WBC-, WBA-, IBF-, WBO- og IBO-beltet sitt.

– Klara er klar til å overraske. Hun er i glimrende form, teknikken er på plass og hun vet hva hun må gjøre. Hun er kanskje underdogen, men hun kommer til å vinne, sier Gamache.

TIDLIGERE MESTER: Joey Gamache holder opp WBA-tittelbeltet i super fjærvekt etter å ha slått sørafrikanske Jerry NGobeni den 28. juni 1991.
TIDLIGERE MESTER: Joey Gamache holder opp WBA-tittelbeltet i super fjærvekt etter å ha slått sørafrikanske Jerry NGobeni den 28. juni 1991. Foto: AP Photo/Merry Farnum

Amerikaneren, som selv har hatt to WBA-belter i løpet av sin aktive karriere, mener Brækhus er over toppen.

– Cecilia har vært en stor mester, men hun er på vei ut. Hun blir ikke yngre, og siden hun begynte å jobbe med Jonathan Banks og forsøkt å være promotor har ting begynt å endre seg. Det er mer press på henne nå, sier han.

Svensson-treneren mener Brækhus gjorde en tabbe da hun hentet inn Jonathan Banks som trener.

– De sier at om det ikke er ødelagt, så ikke fiks det. Hun hadde en glimrende trener i Ulli Wegner, og alt fungerte fint slik at hun kom dit hun er i dag. Under Banks forsøker hun å endre stilen og hun får mange flere slag mot seg. Det kommer til å være til vår fordel, sier han.

– Klara kommer ikke til å slåss som de andre jentene Cecilia har møtt, hun er bedre enn det. Denne kampen er hennes livs sjanse. Hun har alt å vinne og ingenting å tape. Jeg mener at under Banks, så er ikke Cecilia lenger den figheteren hun pleide å være. Min jente blir bare bedre og bedre. Tiden er inne, og Klara er klar til å ta de titlene, fortsetter Gamache.