Denne djevelen kan ses flere steder i Lincolnshire. Den pryder også klubbemblemet til The Imps, som nå vil kjempe for å bli det første non-league-laget som når kvartfinalen i FA-cupen siden krigen. 
Denne djevelen kan ses flere steder i Lincolnshire. Den pryder også klubbemblemet til The Imps, som nå vil kjempe for å bli det første non-league-laget som når kvartfinalen i FA-cupen siden krigen.  Foto: Gordon Clitheroe, Wiki Commons

Dette djevelbarnet skal hjelpe Lincoln City til FA-cup-kvartfinale

The Imps fra katedralbyen i East-Midlands har allerede klatret over antatt sterkere Oldham, Ipswich og Brighton. Nå skal de skremme Burnley ut av cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Burnley-Lincoln direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 13.30.

Historien bak Djevelbarnet fra Lincolnshire går tilbake til det 14. århundre, da to små skapninger ble sendt av Satan for å gjøre djevelens verk. Disse to ble kalt djevelbarn, imp på engelsk.

Etter å ha skapt hysteri i Nord-England, vendte skapningene nesen mot Midlands og katedralen i Lincoln. Inne i katedralen mønstret kirken en forsvarende engel, som forsteinet den ene djevelen, men lot den andre fare vekk.

Fremdeles leter det unnslupne djevelbarnet etter sin djevelske partner-in-crime, men først skal The Lincoln Imp på reise til Lancashire og Burnley, og femte runde av FA-cupen, før den kan vende tilbake til sin søken på sin medsammensvorne fra 1300-tallet.

Se også: Han har vært Burnley-supporter i 60 år

– Vi vinner igjen

I Lincoln er troen på et FA-cup-mirakel mot Burnley stor blant supportere som vil skaffe seg billetter til oppgjøret. Litt over 3000 billetter ble tildelt bortefansen, og samtlige av disse ble utsolgt i løpet av få timer, ifølge Lincolnshire Echo.

– Det var fantastisk å få billetter. Jeg tror virkelig vi kommer til å vinne igjen, sier 48-år gamle David Burnley til Lincolnshire Echo.

Det er ikke første gangen Lincoln City og Burnley møtes i FA-cupen. Lagene møter nemlig hverandre i cupen for femte gang i historien. Tre av de siste fire møtene har gått til omkamp. Burnley kommer best ut av statistikken, med tre seiere. Lincoln står bokført med én.

Lincoln-manager Danny Cowley mener laget hans ville ha slått Burnley én av 100 ganger, men har likevel troen på et mirakel.

– Vi har gjort det umulige bare ved å komme dit vi er nå. Så gjelder det å gjøre det umulige en gang til. Vi skal være modige, vi skal kjempe og vi skal gi alt vi har, sier Cowley til Itv.

Selvsikker Dyche

Burnley-sjef Sean Dyche vet at cupnøttene kan være vanskelige å knekke, men tror erfaringen hjemmelaget besitter vil være utslagsgivende.

– Kampen er på Turf Moor med kameraer overalt. Vi spiller med dette presset hele tiden, det gjør ikke motstanderen. Jeg kjenner meg sikker på at vi er klare for kampen, men vi må være nøye på detaljene, og ikke senke oss, sier 45-åringen.

Dersom Lincoln City skulle gjøre det utenkelige, og slå ut Burnley, vil de bli første non-league-lag i kvartfinalen i FA-cupen siden andre verdenskrig.

Kilder: The Lincolnite, RedImps