Oslo  20170126.
Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017. Høringen i dopingsaken vedrørende Therese Johaug på Ullevaal stadion i Oslo torsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20170126. Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017. Høringen i dopingsaken vedrørende Therese Johaug på Ullevaal stadion i Oslo torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Johaug beholder pengestøtten fra Skiforbundet

– Det betyr mye for henne at hun beholder støtten.

Norges Skiforbund bekrefter overfor VG at dopingdømte Therese Johaug fortsatt vil motta økonomisk støtte.

– Hun ble dømt for en paragraf i NIFs lov som gjør at man kan opprettholde stipenddelen fra forbundet, sier administrasjon og markedssjef i NSF, Espen Bjervig, til avisen.

Bjervig vil ikke kommentere hvor stort det årlige stipendbeløpet er.

Skiforbundets advokat, Anne-Lise H. Rolland, gir følgende svar på om NSF har betenkeligheter med å støtte en dopingdømt utøver:

«Omstendighetene tatt i betraktning og det faktum at det er konkludert med ubetydelig utvist skyld, er grunnlaget for å betale Therese Johaug et kontraktsfestet stipend (ikke lønn, hun har ikke et ansettelsesforhold med NSF). Det har vi ingen betenkeligheter med».

Heller ikke Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere hvor stort beløp det er snakk om.

– Men det betyr mye for henne at hun beholder støtten, sier Ernst.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund reduserte Antidoping Norges (ADN) innstilling om 14 måneders utestengelse med én måned. Therese Johaug testet positivt for det ulovlige stoffet clostebol, som hun fikk hun i seg ved bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Livigno, i september 2016.

Utestengelsen gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.

(©NTB)