STAFETTLAGET: F.h.: Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø møtte pressen torsdag. Spørsmålet nå er hvem som skal gå den viktige sisteetappen.
STAFETTLAGET: F.h.: Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø møtte pressen torsdag. Spørsmålet nå er hvem som skal gå den viktige sisteetappen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hegle Svendsen om sisteetappen: – Mer aktuelt med omrokeringer nå

Emil Hegle Svendsen innrømmer at han er langt fra bankers som Norges ankermann.

Hochfilzen/Bergen (TV 2): Det har blitt null gull på de norske skiskyttergutta i VM, men lørdag er det nye muligheter på stafetten.

Emil Hegle Svendsens formsvikt gjorde ham til et usikkert kort, men torsdag hadde han et møte med landslagsledelsen der det ble bestemt at han går stafetten sammen med brødrene Bø og Ole Einar Bjørndalen.

– Jeg sa at formen ikke er helt der jeg ønsker, men at jeg stiller meg disponibel til stafetten likevel og har lyst til å gå. En stafett er også veldig annerledes enn en 20-kilometer. Jeg tror det er mulig å gjøre et bra løp, sier trønderen til TV 2.

– Emil oversnakker formen
Ole Einar Bjørndalen tror Hegle Svendsens form er mye nærmere enn man skulle tro.

– Han er som alltid dønn ærlig på det han føler, jeg er ikke bekymret for det. Emil oversnakker litt den formen sin. Jeg tror han er mye nærmere formene han egentlig ønsker å være i. Det er veldig lite som skal til. Hvis du ser på hva han gjorde på de to første rundene på sprinten, så er det ikke langt unna. Jeg tror Emil kan få en opptur i morgen, jeg håper på det, sier Bjørndalen til TV 2.

Hegle Svendsen svarer slik på lagkameratens utspill.

– I sekunder og sånn er det ikke så langt unna, sånn sett. Men følelsen, jeg kjente allerede på førsterunden i går at det ikke stemte. Da er det ganske langt unna likevel, sier han.

Etter 20-kilometeren torsdag sa Hegle Svendsen at han hadde bommet totalt på formen, og han synes ikke det var en overdrivelsen.

– Nei, jeg føler jeg er ganske langt unna der jeg ønsker å være. Det er sånn formen har vært i år. Det var veldig bra før jul, nesten for godt til å være sant med det grunnlaget jeg hadde, og så har det tippet litt den andre veien nå, sier han.

– Aktuelt med omrokeringer
Super-Svendsen har pleid å være ankermann på det norske stafettlaget, men er åpen for at det nå kan bli endring på sakene. Johannes Thingnes Bø har vist god VM-form, og var ett bomskudd unna medalje på 20-kilometeren.

– Det er vel mer aktuelt med omrokeringer nå enn det var før VM. Vi får se hva vi ender på. Det er litt vanskelig å være hundre prosent sikker på en sisteetappe med det VMet som har vært for min del.

– Du er mer komfortabel med å gå en av de andre?

– Jeg går det jeg får utlevert. Det kan gå bra på en siste for min del også. Vi får se hva vi velger, sier Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen har pleid å være bankers på den første etappen.

– Vi får vente og se. Det er aldri godt å vite med de trenerne vi har nå. De kan finne på mye rart, sier han hemmelighetsfullt.

– Det er ikke ankermannen Ole Einar Bjørndalen jeg snakker med?

– Du har nok rett i det, ler Bjørndalen.