BØR KJØPES: Paul Scholes (innfelt) mener Manchester United bør kjøpe Sergio Agüero til sommeren. 
BØR KJØPES: Paul Scholes (innfelt) mener Manchester United bør kjøpe Sergio Agüero til sommeren.  Foto: Scanpix/montasje

Klubbhelt: – Manchester United bør kjøpe Sergio Agüero

Sergio Agüero kan forsvinne fra Manchester City til sommeren. Paul Scholes ber José Mourinho hente argentineren til byrival Manchester United.

Ryktene om at Sergio Agüero kan forsvinne fra Manchester City til sommeren er bare blitt sterkere og sterkere den siste tiden.

Manager Pep Guardiola har ikke avvist ryktene.

– Jeg vet ikke hva som skjer ved sesongslutt. Samtidig vet jeg at det er vanskelig å finne en ny toppscorer. Jeg ønsker at han blir værende, men jeg vet ikke hva som kommer til å skje, sa Guardiola til The Guardian tidligere denne uken.

– Agüero hadde vært noe
Nå oppfordrer Manchester Uniteds klubblegende Paul Scholes ledelsen på Old Trafford til å finne frem sjekkheftet og hente argentineren til Old Trafford i sommer.

– Manchester United er et par spillere unna å være helt i toppen. Jeg ville hentet en styrende midtbanespiller, og en sentral angriper som kan hjelpe Ibrahimovic. Antoine Griezmann eller Sergio Agüero hadde gjort seg, sier Paul Scholes til The Daily Mail.

Spørsmålet er om Manchester City vil selge Agüero til sin byrival. 28-åringen har nemlig totalt scoret 154 mål for de lyseblå.

– Mourinho har kjøpt de rette spillerne
Paul Scholes mener uansett at José Mourinho gjorde de riktige tingene på overgangsmarkedet ifjor sommer.

– Definitivt. Det var store signeringer. Henrikh Mkhitaryan også. Signeringene Manchester United gjorde før det var ikke gode nok. Van Gaal signerte spillere som ikke hadde god nok karakter eller lidenskap til å spille for Manchester United, mener Scholes, før han fortsetter:

– Vi vet hvor stjerner som Pogba, Ibrahimovic og Mkhitaryan har spilt. De har alle vært i massive klubber og var allerede spesielle spillere da de kom til klubben. Det var nødvendige kjøp, fortsetter den tidligere United-spilleren.

Manchester United ligger foreløpig på en sjetteplass på Premier League-tabellen, 12 poeng bak ledende Chelsea. Men klubben henger med både i ligacupen, FA-cupen og Europaligaen.

– Neste sesong MÅ de være med i tittelkampen
Scholes, som selv fikk med seg 499 kamper og vant totalt 25 troféer med klubben, inkludert elleve Premier League-titler, vil derfor ikke si at det har vært en svak sesong på Old Trafford.

– Men klubben bør ende som topp fire. Det ville jeg også sagt på samme tidspunkt forrige sesong. Men etter det jeg har sett denne sesongen, og slik Mourinho har bygget opp laget igjen, så vil en topp fire-plassering være akseptabelt, oppsummerer Scholes.

– Dersom klubben vinner to av de tre cupturneringene så vil det være en veldig god sesong. Neste sesong vil det være helt annerledes. Da må Manchester United kjempe om ligatittelen, slår 42-åringen fast.