Agenten: – Özil blir gjort til Arsenals syndebukk

Agenten til Mesut Özil føler at tyskeren blir urettferdig behandlet.

Mesut Özil fikk mye kritikk for sin innsats etter Arsenals ydmykende 1-5-tap mot Bayern München tidligere denne uken.

Se hvordan Bayern München smadret Arsenal i Sportsnyhetene øverst!

Ifølge BBC var Özil kun nær ballen 20 ganger i løpet av kampen, noen som var nøyaktig det samme som Bayern Münchens keeper Manuel Neuer.

Arsenal-stjernens agent Erkut Sogut mener imidlertid at kritikken er urettferdig, og at Özil blir urettmessig utpekt til syndebukk.

– Kritikk er normalt når en spiller ikke gjør det bra. Men Mesut føler at folk kun fokuserer på innsatsen hans. De utpeker ham til syndebukk etter dårlige resultater av laget, sier Erkut Sogut til BBC Sport.

Özil ble hentet til Arsenal fra Real Madrid for massive 424 millioner kroner i 2013.

– Man vinner og taper som et lag
Denne uken har imidlertid Özil fått høre det både fra eksperter og klubbens egne fans. Etter kampen mot Bayern München stilnet ikke akkurat de kritiske røstene.

– Bayern hadde 74 prosent av ballbesittelsen. Hvordan kan en spiller som spiller i tier-rollen skape sjanser når han ikke får ballen? I slike kamper jakter folk somregel på spillerne som kostet mye penger og tjener mye penger. Det er Mesut, sier agenten, før han slår fast:

– Men Mesut kan ikke alltid være syndebukken. Det er ikke rettferdig. Fotball er en lagsport og Arsenal sliter som et lag. Elleve spillere er på banen, men kun Mesut fikk kritikk. Hvem hadde egentlig skylden for at Arsenal slapp inn fem mål, sier Sogut, uten å svare på spørsmålet selv.

– Det startet før kampen
Han mener at Özil nesten før kampen ble utpekt til syndebukk.

– Det startet før kampen, gjennom hele uken. Folk diskuterte om Mesut skulle spille eller om han burde bli vraket. Det var som om alle visste Arsenal ville tape stort og de trengte en syndebukk. Det er ikke riktig. Man vinner som et lag, og taper som et lag, konkluderer agenten.

Özil har scoret 29 mål på 146 Arsenal-kamper totalt. Forrige sesong stod han bak 137 målsjanser, og selv om ikke alle endte i scoring, var ingen spillere i Premier League bedre på akkurat det å skape målsjanser for eget lag.

Arsenals neste kamp er FA-cupoppgjøret mot Sutton mandag.