Zlatan scoret hat trick mot St. Etienne: – De er soleklare favoritter til å vinne Europaligaen

Tre mål av Zlatan Ibrahimovic sørget for at Ole Selnæs og St. Etienne får et vanskelig utgangspunkt med å ta seg videre i Europaligaen. Paul Scholes tror Manchester United vinner hele turneringen.

Manchester United – St. Etienne 3-0:

Zlatan Ibrahimovic scoret først etter et heldig frispark. Deretter scoret han foran åpent mål. Så fullførte han sitt hat trick etter et iskaldt straffespark.

Det sikret Manchester United en bunnsolid 3-0-seier mot St. Etienne i Europaligaen torsdag kveld. Ole Selnæs kom innpå de siste 20 minuttene for den franske klubben på Old Trafford.

Se scoringene øverst (video med tillatelse fra MAX)

– Zlatan er veldig viktig for oss, det viser han ved å score en hat trick. Å score hat trick er hyggelig for alle – selv for han, sa Mourinho til pressen etter svenskens tre mål mot St. Etienne.

Mourinho var imidlertid ikke helt fornøyd, til tross for 3-0-seier og et strålende utgangspunkt.

– Garderoben i forkant var altfor bråkete. For mye morsomheter og altfor avslappet. Det er jeg ikke fornøyd med, sa Mourinho.

Den tidligere klubbhelten Paul Scholes mener Manchester United er soleklare favoritter til å vinne Europaligaen.

– Siden United ikke er garantert å sikre seg en fjerdeplass denne sesongen, så blir Europaligaen ekstremt viktig fordi det er en vei inn i Mesterligaen, sa Scholes til The Daily Mail.

– Det er selvsagt flere gode lag igjen, men med tanke på måten Manchester United spiller på for øyeblikket så er de soleklare favoritter til å vinne turneringen, fastslo Scholes.

Den tidligere midtbanespilleren er mektig imponert over det Manchester Uniteds veteransspiss Zlatan Ibrahimovic, som begge målene mot St. Etienne, har prestert denne sesongen.

– Det er ingen overraskelse at Zlatan har gjort det så bra. Men han ville slitt om det van Gaal fremdeles var trener på Old Trafford, mente han.

Zlatan, for en flaks
Marouane Fellaini trodde at han hadde sendt Manchester United i ledelsen allerede åtte minutters spill, men TV-bildene viste at Juan Mata var i soleklar offside i forkant av scoringen.

Etter et kvartet fikk Manchester United frispark utenfor 16-meteren.

Zlatan Ibrahimovic slo et løst frispark, men ballen gikk via muren og trillet over målstreken på underlig vis. Svensken ble til slutt kreditert scoringen, selv om TV-bildene avslørte at ballen var innom minst to St. Etienne-spillere før den havnet i mål.

Ti minutter senere fikk Juan Mata en kjempesjanse til å doble ledelsen. Volleyskuddet fra kloss hold ble imidlertid avverget av St. Etiennes keeper Ruffer.

St. Etienne nær utligning
Etter en halvtimes spill driblet Anthony Martial seg fri fra egen banehalvdel før han fikk avsluttet på mål. Returen satte Zlatan Ibrahimovic over.

På tampen av omgangen fikk St. Etienne et par brukbare sjanser til å utligne.

Blant annet måtte Sergio Romero virkelig strekke seg for å redde et skudd fra kloss hold i det 39. minutt av Monnet-Paquet.

Mourinho ville ha flere mål
I pausen gjorde José Mourinho etter offensivt bytte. Jesse Lingard kom inn for Marouane Fellaini.

Tre minutter etter sidebyttet fikk Zlatan en scoring annullert for offside.

Noen minutter senere headet svensken like over. Og noen minutter etter det igjen sendte Paul Pogba avgårde et langskudd som strøk stolpen.

I det 68. minutt traff Pogba klokkerent i tverligger etter et innlegg i feltet. Manchester United hadde mer enn nok sjanser til å score mer enn ett mål.

20 minutter før slutt fikk Ole Selnæs en stor opplevelse. Han ble byttet inn på Old Trafford for Vincent Pajot.

Like etter fant han Roux med en strålende pasning, men avslutningen fra spissen gikk like over.

Ett minutt senere scoret Zlatan Ibrahimovic igjen. Martial slo inn i feltet, og foran åpent mål fikk 35-åringen en enkel jobb med sende hjemmelaget opp i 2-0-ledelse.

Fem minutter før slutt fikk United straffe etter at Zlatan ble felt innenfor 16-meteren. Angriperen tok selv straffesparket. En iskald Zlatan scoret sitt tredje for dagen og skaffet rødtrøyene et perfekt utgangspunkt foran returkampen i Frankrike.

Selnæs startet på benken – broren til Paul Pogba startet for St. Etienne
José Mourinho gjorde to endringer fra laget som slo Watford i forrige serierunden.

Sergio Romero og Marouane Fellaini erstattet David De Gea og en syk Henrikh Mkhitaryan i startoppstillingen.

Ole Selnæs startet på benken for St. Etienne. Det gjorde ikke Florentin Pogba, som er broren til verdens dyreste fotballspiller Paul Pogba.

Paul Pogba startet for Manchester United, så det var duket for en skikkelig brødreduell på Old Trafford.

Alexander Søderlund er som kjent skadet og var ikke aktuell for kampen.

Slik startet lagene:

Manchester United: Romero; Valencia, Bailly, Smalling, Blind; Fellaini, Herrera; Mata, Pogba, Martial; Ibrahimovic.

Benken: De Gea, Darmian, Rojo, Schweinsteiger, Lingard, Young, Rashford.

St. Etienne: Ruffier; Théophile-Catherine, Pajot, Sasivet, Veretout, Pogba, Hamouma, Monnet-Paquet, Perrin, Malcuit, Intima.

Benken: Moulin, Lacroix, Roux, Selnæs, Lemoine, Beric, Pierre-Gabriel.

Dommer: Pavel Královec, Tsjekkia