Svendsen om gullvinneren: – Han setter alle oss andre i skyggen på fest

De norske skiskyttergutta hyller den amerikanske gullvinneren Lowell Bailey.

35 år gamle Lowell Bailey overrasket alle og slo til med sensasjonell gullmedalje på onsdagens 20 kilometer i VM i Hochfilzen.

– Det er en drøm og det beste løpet jeg noensinne har gjennomført i mitt liv, sa Bailey i jubelrusen etter å ha mottatt gullmedaljen på podiet.

– Det er en fantastisk følelse, for sesongen har ikke vært perfekt for meg, sa han på pressekonferansen etterpå.

– Han drar jo damer, da
Gullmedaljen var Baileys første i karrieren.

Emil Hegle Svendsen unner amerikaneren det edleste metallet av hele sitt hjerte.

– Det er absolutt fortjent. Det amerikanske laget trener i Europa hele sesongen og det er sjelden de får oppleve slike ting. Jeg unner ham virkelig gullet, sier Hegle Svendsen, som beskriver Bailey som «en helt nydelig fyr».

– Han er en nydelig fyr og en gammel traver som gjerne drar frem gitaren og setter alle oss andre i skyggen på fest. Det er jo litt kjedelig, men han drar mange damer, da, gliser Hegle Svendsen.

– Han er jo ung, bare 35 år....
Medaljegrossisten Ole Einar Bjørndalen er også full av lovord om gullvinneren.

– Det er jo en veldig ung skiskytter, som nettopp har blitt 35 år. Han er god. Han skjøt null bom og vant gull og det var fantastisk gøy for ham. Han har holdt på i mange år, og det er ikke ofte det er amerikanere på toppen, oppsummerer Bjørndalen, som selv endte på 47. plass på 20 kilometeren.

Johannes Thingnes Bø, som ble beste norske med sin åttendeplass, innrømmer at han aldri trodde Bailey skulle vinne.

– Det var veldig overraskende, men veldig fortjent. Det er kjekt for ham å få dette på slutten av sin karriere, slår Bø fast.