Superstraffen forbløffer TV 2s eksperter: – Det er mesterlig utført

Martine Welfler (25) med spektakulær scoring.

Superstraffen ble scoret i førstedivisjonskampen mellom Aker Topphåndball og Follo HK Damer. Aker vant kampen med 12 mål, og det var dermed duket for å prøve Martine Welfler som straffeskytter.

Se superstraffen over!

– Jeg er vanligvis ikke lagets straffeskytter, men jeg hadde fått tillatelse til å prøve på noe spektakulært hvis vi ledet med mye. Jeg var veldig spent, fordi jeg aldri hadde prøvd den i kamp før, sier Welfler.

At straffescoringen er spektakulær er det liten tvil om. TV 2s håndballeksperter lar seg imponere.

– Det der er mesterlig utført. Det er spektakulært og det er dritmoro å se på. sier Bent Svele.

– Jeg har sett ganske mange varianter av håndballstraffer, men denne har jeg ikke sett. Den er meget frekk, altså. Det er høy vanskelighetsgrad på den der, og det er meget bra utført, sier Bredeli.

100% uttelling i kamp

Welfler har spilt kamper i eliteserien og spiller på landslaget i beach-håndball. Hun mener at lekenheten fra beach-håndballen har vært nyttig når hun har trent på straffevarianten.

– I sanda er det litt mer triks og sånn, og man gjør mange piruetter. Straffen er jo en slags piruett, så jeg har nok tatt med meg noe herfra. Jeg har trent på den, men dette var første gang i kamp. Jeg har 100% uttelling på den i kamp, ler Welfler.

– Man ser at straffen er godt innøvd og hun har god balanse i skuddet. Hun avleverer skuddet med ryggen mot mål. Hvis hun slipper ballen en tidel for sent, går skuddet i stanga. Slipper hun den for tidlig så går det rett i målvakt, sier Svele.

Gledesrus

Når straffen gikk i mål, forsvant Welfler inn i en gledesrus. Dermed husker hun ikke hvordan Follos spillere og hjemmesupportere reagerte.

– Det var så deilig. Jeg ble så glad at jeg ikke fikk med meg noen ting. Jeg bare løp bort til benken i ren gledesrus, sier Welfler.

Bredeli blir glad for å se lekenhet i håndball, men mener at det må brukes i tide og ikke i utide.

– Dette er en show-straffe. Noe man tar fram for å briljere litt. Dette er lekent, det er krydderet i god håndball. All mat bli bedre med krydder, og det gjelder her også.

Suksess på sosiale medier

Welfler har fått mye oppmerksomhet etter at hun delte straffescoringen på sosiale medier.

– Jeg har fått mange kommentarer og delinger, og mange visninger på sosiale medier. Jeg har faktisk fått noen utenlandske kommentarer også, men jeg skjønner ikke hva det står, flirer Welfler.

Welfler er klar på at hun ikke hadde tort å prøve dette i en jevn kamp. Likevel tilsier kommentarfeltene på sosiale medier at de er glad hun prøvde på straffen i denne kampen. Det gjelder også TV 2s håndballekspert.

– Dette må da være en YouTube-hit, sier Svele.

Kjemper om opprykk

Aker Topphåndball er en ny-oppstartet klubb som samlet Njård og Ullerns toppsatsing. Klubben er med i opprykkskampen på Norges nest høyeste nivå, men Welfler sier at klubben ikke har budsjettert med opprykk i år.

– Vi er et helt nytt lag, så vi har egentlig ikke planer om å rykke opp i år. På sikt ønsker laget å være et elitelag, men det har ikke vært et uttalt mål i år, sier Welfler.

Welfler er ferdig utdannet til sommeren, og da er hun usikker på håndball-fremtiden. To ting virker hun imidlertid sikker på; hun fortsetter hvis de rykker opp til eliteserien, og hun kommer ikke til å gjøre den straffen på nytt i kamp.

– Jeg får heller prøve på å finne på noe nytt, men det er litt vanskelig, avslutter Welfler.