GLADE GULLGUTTER: Lukas Podolski kan være på vei til japansk fotball, melder Daily Mirror. Her sammen med Manchester United-spiller Bastian Schweinsteiger etter VM-finalen i 2014. 
GLADE GULLGUTTER: Lukas Podolski kan være på vei til japansk fotball, melder Daily Mirror. Her sammen med Manchester United-spiller Bastian Schweinsteiger etter VM-finalen i 2014.  Foto: Natacha Pisarenko

Kan bli den neste Asia-stjernen – men ikke i Kina!

Lukas Podolski skal til Asia for å gjøre seg rik. Men tyskeren går mot strømmen, og søker lykken i «Soloppgangens land».

Det melder beIN Sports, ifølge Daily Mirror.

Podolski, som siden 2015 har tjent til livets opphold i tyrkiske Galatasaray, skal være klar for Vissel Kobe i den japanske toppdivisjonen.

Overgangssummen skal ligge på rundt 20 millioner kroner, og gjennomføres til sommeren.

Den tyske spilleren, står denne sesongen bokført med 13 mål på 19 kamper (ti av disse har kommet i løpet av fem cup-kamper), forlater spillere som Nigel de Jong, Wesley Sneijder og norske Martin Linnes.

Les også: Podolski forsvarer Löw: – 80 prosent klør seg på ballene

Hans formentlige nye klubb, Vissel Kobe, har en sjuendeplass som beste plassering noensinne i den japanske ligaen, men det er ikke første gang laget har åpnet banken for å hente en storspiller.

Vissel Kobe kan nemlig skryte på seg å ha vært tilholdsstedet til Michael Laudrup fra 1996 til 1997. Dansken kom da fra Real Madrid, og nettet skes ganger i løpet av 15 kamper for japanerne.

Laget Vissel Kobe tilhører sørkyst-byen Kobe, og har en befolkning på drøyt halvannen million mennesker. NOEVIR Stadium har plasser til 30.000 tilskuere, 20.000 mindre enn hva Podolski er vant med fra Tyrkia.

Også nordmenn har tatt reisen østover - både Tor Hogne Aarøy og Frode Johnsen har tidligere spilt fotball i Japan.