VENDER HJEM: Hykkerud var den del av det norske landslaget som tok et historisk VM-sølv i Paris. Torsdag ble han presentert som ny DHK-spiller.
VENDER HJEM: Hykkerud var den del av det norske landslaget som tok et historisk VM-sølv i Paris. Torsdag ble han presentert som ny DHK-spiller. Foto: Skjermdump fra Drammen Håndballklubb.

– Det er klubben i mitt hjerte

Håndballyndlingen Joakim Hykkerud har skrevet en treårskontrakt med DHK.

Som TV 2 meldte i går, vender Joakim Hykkerud hjem til Drammen.

31-åringen ble torsdag presentert som ny spiller for Drammen Håndballklubb.

– Dette er veldig hyggelig. Vi er glade og stolte for at Joakim skal til Drammen igjen. Han vil bli en viktig spiller på banen, men også en viktig brikke utenfor. Han passer på alle vis inn i det Drammen vi har lyst å bygge, sier styreleder Jon M. Hippe.

– Dette handler ikke bare om Drammen, men vi er også opptatt av at den norske serien skal bli bedre. Det skal være en serie som skal utvikle spillere, men også en serie for spillere som vil komme hjem å fortsette og satse, sier Hippe.

DHK-trener Kristian Kjelling er naturligvis glad for å få sølv-vinneren fra VM med på laget.

– Vi er glade for å ha Joakim her. For DHK har det vært tradisjon for tidligere spillere å komme hjem til Drammenshallen etter en proffkarrière i utlandet. Det er jo ingen som ikke liker Joakim. Han har et godt rykte utenfor banen, og han styrker det sportslige, sier Kjelling.

31-åringen spilte for DHK frem til 2011. Da dro han for å prøve lykken i utlandet.

Etter nesten åtte sesonger i utlandet blir nå linjespilleren å se på den norske parketten igjen.

– Det er klubben i mitt hjerte. Det er på grunn av familiesituasjonen og totalpakken. Det var best å komme hjem nå og være med på en ny reise med Drammen. Jeg gleder meg til å være med å bidra. Jeg er stolt av å kunne tre på meg denne drakta igjen, sier hovedpersonen selv.

Håndballyndlingen var først i danske Bjerringbro-Silkeborg. Turen gikk så videre til IFK Kristianstad, før han endte opp i Hannover-Burgdorf.

Han har skrevet en treårskontrakt med klubben, med virkning fra sommeren av.