– Dette er nødt til å være Wengers siste sesong

Det brenner under baken på Arsène Wenger – igjen. Nå mener TV 2s Premier League-ekspert at tiden er inne for å si farvel.

1996.

Det er over 20 år siden Arsène Wenger (67) tok over Arsenal. Nå er tiden inne for å si at nok er nok for franskmannen.

– Latterliggjort
Det mener Simen Stamsø Møller etter å ha sett «samme gamle Arsenal» bli fullstendig avkledd og ydmyket i Champions League av Bayern München.

– De klarer å gi supporterne håp ved å være med ganske tidlig i toppkampene, som mot Chelsea og Manchester City, så klapper de sammen. Det ser ut til å være mentalt. Deres energi på banen er en tro gjenspeiling av energien til manageren på benken. Det er totalt kollektiv svikt i det som handler om grovarbeid og ærgjerrighet til å ri eller prøve å ta et resultat tilbake, sier Stamsø Møller.

Se sammendrag fra kampen mot Bayern München i Sporsnyhetene øverst på siden!

1-5-nederlaget på Allianz Arena torpederer Arsenals drøm om å avansere i Champions League. I Premier League seiler Gunners akterut i tittelkampen, og i skrivende stund virker FA-cupen å være eneste glimt av håp om et trofé for klubben.

Men heller ikke det er særlig sannsynlig, mener Stamsø Møller. Han er sjokkert over hvordan Arsenal har fremstått under Wengers ledelse og mener at franskmannen er kjernen til problemet.

– Før kampen snakket man om at dette er et Bayern-lag som har hatt problemer denne sesongen, et lag det var mulig å slå. Det lå an til at Arsenal skulle klare å komme seg videre fra åttedelsfinalen, men så blir de latterliggjort. Det er sjokkerende når fotballspillere ser ut til å gi så blanke. Det er godt å se at de ikke får noe igjen når de viser så lite, sier Stamsø Møller.

Etter tapene for Watford og Chelsea i løpet av én uke begynte ropene om «Wenger out» igjen å nå overflaten med tiltakende styrke. Franskmannen må nok forberede seg på mer kritikk i kjølvannet av ydmykelsen i München.

– Det har vært det samme hvert eneste år. En romantiker som tror at man kan vinne trofeer med det mannskapet med bare å spille offensiv fotball, sier Stamsø Møller.

– Arsenal har ikke et godt kollektivt forsvarsspill. De evner ikke å spille på resultat. Det er sykt. Dette er 2017 – managere må vite hvordan man angriper og forsvarer seg. Dette er nødt til å være hans siste sesong.

– Trenger knallhard trener
Wengers kontrakt går ut etter dennes sesongen, men han skal angivelig ha et tilbud om to nye år liggende klart til signering om han selv vil det. BBC skriver torsdag formiddag at en avgjørelse om 67-åringens fremtid vil bli tatt etter sesongen.

I britisk presse er man likevel allerede i gang med lansering av mulige kandidater til å ta over Wengers jobb.

– Jeg er ikke i tvil om at Arsenal trenger en ny manger. De har et problem som ikke finnes i andre klubber. Arsenal har en ledelse som ikke bryr seg om fotball, for det andre tjener de penger på at Wenger er der. Da vil de at han skal bli værende, selv om de ikke vinner noen ting. Da blir fansen forbannet. Det bryr ikke eieren Stan Kroenke og resten av lederne seg om. De er kyniske business-folk. Derfor må Wenger selv velge, sier Stamsø Møller.

Blant kandidatene som nevnes er Massimiliano Allegri (Juventus), Leonardo Jardim (Monaco), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund), Jorge Sampaoli (Sevilla) og Roger Schmidt (Bayer Leverkusen).

– Arsenal trenger en manager som er knallhard når det kommer til disiplin i det offensive og taktiske. Allegri er jeg ikke helt sikker på, og det er alltid litt vanskelig å si når managere ikke har vært i gamet så lenge, som feks. Tuchel, sier Stamsø Møller.

– Jeg tror de fleste profilerte og up and coming-managerne er en bedre idé enn Wenger. Arsenal har mange gode spillere. Nå må de bare ledes bedre.

Tror topp fire kan ryke
Selv om Arsenal ikke har vunnet Premier League siden 2004 har klubbens fans i det minste kunne slå seg til ro med noen FA-cuptitler og med at man har havnet i topp fire i Premier League hver eneste sesong siden 1996/1997-sesongen.

Med stadig tøffere konkurranse blant de seks beste lagene i England må imidlertid Arsenal skjerpe seg i sesonginnspurten om ikke den imponerende rekken skal ryke. For øyeblikket ligger Arsenal på fjerdeplass med Liverpool og Manchester United ett og to poeng bak.

– Topp fire kan rykte for Arsenal, definitivt. Man blir sjokkert av å se på innstillingen til spillerne i en sluttspillskamp i Champions League. Hva tror man da om innstillingen i kamper mot lag som Boro og Sunderland, spør Stamsø Møller.

– Det er god grunn til å tro at de går på flere smeller. Supporterne kommer til å protestere. Sånn er det når det ikke stilles krav og man går på de samme smellene. Jeg er på vei dit at jeg har gått fra å føle med Wenger, til å være oppriktig irritert over situasjonen. Det er åpenbart at han ikke får spillerne til å fungere. Skal ha bare beholde jobben på grunn av ansiennitet?