USIKKER: Tiril Eckhoff ble dårlig etter onsdagens fiaskorenn.
USIKKER: Tiril Eckhoff ble dårlig etter onsdagens fiaskorenn. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Står over trening – usikker foran stafetten

Fredagens stafett kan være i fare for Tiril Eckhoff.

Eckhoff følte seg ikke bra etter onsdagens normaldistanse i VM. Torsdag står hun over både trening og pressekonferanse.

Det kan bety at Norges stafettjenter må klare seg uten sin viktigste løper når de skal forsvare VM-gullet fra Holmenkollen fredag.

– Hun var ikke bra etter gårsdagens normaldistanse. Hun følte seg dårlig utover ettermiddagen og slet med den følelsen i natt. Hun har følt seg bedre fra totiden i natt, men har sovet lite og vi ønsker at hun skal få best mulig tid til å forberede seg til stafetten, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Landslagslege Ola Berger sa følgende om situasjonen:

– Tiril er sliten etter løpet. Vi tror ikke det er noe smittsomt eller noe sånn. Da det snudde klokka to i natt så ble det litt kort tid til å møte opp på pressekonferanse og å trene i formiddag. Formen er stigende, så vi tenker at hun skal være klar for stafett i morgen. Det er plan A, sier Berger.

De norske skiskytterjentene bommet og bommet og var helt sjanseløse på 15 kilometeren i VM i Hochfilzen onsdag. Ingen norske endte blant de 30 beste.

Eckhoff ble beste norske utøver på 39. plass på normaldistansen.

– Hvordan er det med det mentale etter gårsdagen?

– Det er litt varierende. Det er noen av jentene som faktisk synes de gjorde et bra løp i går, mens noen selvsagt er skuffet, sier Stian Eckhoff til TV 2.

– Hva ble sagt på møtet i går?

– Det ble sagt veldig lite. Vi hadde en gjennomgang av stafettetapper, og så snakket vi litt om hva de har prestert tidligere. De har lyst til å gå stafetten og klinke til der, forteller landslagssjefen.

Kaia Wøien Nicolaisen, Hilde Fenne, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu er tatt ut til fredagens stafett for Norge.

(TV 2 / NTB).