TARMER: Metervis med illeluktende innvoller på veien ved Nattvalkrysset inn mot Sandefjord. Foto: Geir Eriksen / Gfoto   
TARMER: Metervis med illeluktende innvoller på veien ved Nattvalkrysset inn mot Sandefjord. Foto: Geir Eriksen / Gfoto   

Tarmer strødd utover veibanen i Sandefjord

Underkjølt regn gjør det skummelt å ferdes på veiene flere steder i landet torsdag, men i Sandefjord var det noe helt annet som stanset biltrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Politiet i Vestfold først meldte at var «søppel» i veien på E18 ved Sandefjord, viste seg å være tarmer.

– En lastebil har mistet store deler av lasten ved Nattvalkrysset inn mot Sandefjord sentrum. Det er masse tarmer som ligger strødd i veien, forteller Roger Evensen, Trafikkoperatør i Statens Vegvesen, til TV 2.

De er i gang med det krevende opprydningsarbeidet. Vegvesenet brukte først spader for å fjerne innvollene fra veien, men det var ikke nok.

– Det lukter veldig vondt! Nå har vi fått inn en gravemaskin som skal fjerne alt, sier Evensen.

Veien er åpen, men det har vært noe kø i området på grunn av skuelystne bilister etter uhellet.

Ifølge Sandefjords blad skal det en strekning på hele 70 meter som er tildekket av innvollene.

Advarer om glatte veier

– Det er speilglatt på veiene. De som ikke har piggdekk må la bilen stå, er den krystallklare oppfordringen fra politiet i Telemark.

I morgentimene har det vært en rekke trafikkuhell, spesielt i Agder og Telemark.

Regnværet som fryser på bakken og gjør kjøreforholdene særdeles vanskelige, er i ferd med å trekke oppover langs Oslofjorden. Bilister i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus bør være obs.

– Det er stor fare for underkjølt regn i hele Sør- og Østlandet i forbindelse med regnet, sier meteorolog Cecilie Villanger i Storm Geo.

Mange uhell

I Langmyrvegen i Porsgrunn kolliderte to biler torsdag morgen, og en lastebil skled og kjørte delvis av veien i Langangen.

Klokken 07.55 meldte politiet at to lastebiler sto på tvers på Kalstad i Kragerø og skapte kaos ved innkjøringen til Bråten industriområde.

Politiet fikk melding om tre ulykker i løpet av tre minutter ved 07.30-tiden, skriver Telemarksavisa.

Klokken 08.30 skled to biler inn i hverandre på Vallevegen ved Brevikstrand. Der var det så glatt at det var umulig å komme fram før det er strødd, vurderer politiet. Strekningen ble strødd rundt 40 minutter senere.

Kort tid etter kjørte en bil av veien og inn i fjellveggen på Rv 36 i Skien. En 25 år gammel kvinnelig bilfører klaget på smerter i brystet og kneet og ble kjørt til sykehus i Skien.

Er dette verdens glatteste veikryss?

Litt etter klokken 09 meldes det om kaos mellom Bø og Lunde. Mange biler trenger berging. Veien fremstår som en skøytebane, ifølge politiet.

Også på RV 9 Støleheia har det vært et trafikkuhell som skyldes det glatte føret, melder politiet i Agder. Tre biler var involvert i hendelsen, og to personer er kjørt til legevakten.

Trøbbel på E6

I Sør-Trøndelag er det også problemer på grunn av underkjølt regn og svært glatte veier. Et vogntog skled av veien på E6 mellom Fagerhaug og Ulsberg. I Melhus kjørte et kjøretøy av veien og havnet på taket, skriver politiet på Twitter.

I Voss i Hordaland kjørte en buss kjørt av veien torsdag morgen. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet. Bussjåføren og en passasjer måtte bli om bord i bussen fram til den var sikret. Begge var uskadet.

Mari Aarrestad ved Vegtrafikksentralen Region Øst sier det også er bekreftet underkjølt regn i Nord-Østerdalen. I Østfold har entreprenørene saltet natt til torsdag, men fordi det har begynt å regne er de ute på nytt.

I Oslo og Akershus går trafikken foreløpig greit, men regnet er ventet å treffe hovedstadsområdet senere torsdag.

TV 2 følger saken