Bayern holdt lekestue: – Det gjorde vondt å se på Arsenal

Presset på Arsene Wenger øker etter at Bayern München fikk leke seg til en enkel 5-1-seier i Mesterligaen tirsdag.

Bayern München – Arsenal 5-1 (1-1):

Arsenal raknet fullstendig etter pause og måtte se seg slått med utklassingssifrene 5-1 mot Bayern München på Allianz Arena onsdag kveld.

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Én vakker fulltreffer av Arjen Robben, en scoring av innbytter Thomas Müller, to mål av Thiago Alcantara og ett av storscoreren Robert Lewandowski sørget for at Arsene Wengers menn får en svært tøff oppgave med å sikre seg avansement i returkampen på Emirates.

– Dette var jo bare vondt å se på. Ut med Koscielny. Ut av Champions League, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad om Arsenals innsats.

– Du vet du er blitt utklasset når keeperen blir kåret til lagets beste etter å ha sluppet inn fem mål, skrev den engelske fotballegenden Alan Shearer på Twitter.

– Wenger må seriøst vurdere sin fremtid nå
5-1 er nøyaktig de samme sifrene Bayern München slo Arsenal med i gruppespillet i november 2015. Tidligere Arsenal-spiller Martin Keown var svært kritisk til Wenger etter stortapet.

– Jeg vil beskrive dette som Arsene Wengers verste periode i sin karriere som Arsenal-manager, mente den tidligere Arsenal-forsvareren Martin Keown i BT Sports studio etter kampslutt.

– Men jeg føler med Arsene Wenger nå. For dette var rett og slett flaut. Utklasset og utspilt. Wenger bør nå seriøst vurdere sin fremtid, for dette er ydmykende. Men jeg kan aldri si at jeg ville likt å se at han gikk, men dette er det laveste punktet han har opplevd noensinne som Arsenal-manager, fortsatte den tidligere stopperkjempen, ifølge BBC.

Arsene Wenger sa til BBC etter kampslutt at han ikke leter etter noen unnskyldninger.

– Jeg ser ikke etter unnskyldninger. Det er et sjokk å tape så mye på dette nivået. Vi gjorde alt feil, noe det femte målet til Bayern viste. I slike kamper må du være fokusert i 90 minutter, sa en svært skuffet Wenger etter kampslutt.

Robert Lewandowskis strålende form på eget gress i Mesterligaen fortsatte forøvrig med uforminsket styrke. Den polske landslagsstjernen har nå scoret 15 mål på sine 13 siste kamper på hjemmebane i Europas gjeveste klubbturnering, ifølge BBC.

Typisk Robben-scoring
Bayern München brukte bare ti minutter på å ta ledelsen mot Arsenal.

Arjen Robben fikk ballen på kanten av 16-meteren, og på vidunderlig vis skrudde han ballen i vinkelen fra skrått hold – som han gjort mange ganger før. En typisk Robben-scoring.

Etter 26 minutter fikk Arsenal frispark helt på kanten av 16-meteren etter at Mats Hummels dro ned Alexis Sanchéz.

Mesut Özil slo frisparket, og Neuer måtte gi retur, men Bayern fikk avverget.

Sanchez scoret på den tredje returen
Like etter fikk Arsenal straffespark da Robert Lewandowski sparket ned Laurent Koscielny innenfor 16-meteren etter et corner.

Alexis Sanchez bommet på straffesparket, og bommet på returen, men fikk til slutt lurt inn den tredje returen og utlignet til 1-1 etter 30 minutters spill.

Kun fire minutter senere skrek Bayern München på hands da David Alabas innlegg traff hånden til Hector Bellerin. Dommeren vinket spillet videre.

Dermed endte den forrykende førsteomgangen 1-1 på Allianz Arena.

Laurent Koscielny ut med skade
Like etter pause måtte Arsenals solide stopper Laurent Koscielny ut med skade. Inn kom Gabriel.

I det 53. minutt scoret Lewandowski for Bayern München. Storscoreren hang i luften og headet effektivt inn 2-1-ledelse etter et solid innlegg fra Lahm.

Det var Lewandowskis 15. mål på sine 13 siste kamper på hjemmebane i Europa. Totalt var det polakkens 24. scoring denne sesongen. Den utrolige statistikken bare fortsatte, med andre ord.

To minutter senere ble vondt verre for Arsenal.

Thiago Alcantara avsluttet et vakkert Bayern München-angrep og sendte hjemmelaget opp i 3-1-ledelse.

Etter én times spill traff Lewandowski stolpen, og Arsenal virket paralysert.

I det 62. minutt satte Thiago Alcantara inn 4-1-ledelse via en Arsenal-forsvarer. Arsenal ble rundspilt på Allianz Arena. På benken satt en musestille Wenger med en bekymret mine og så sitt eget lag bli utklasset.

Tre minutter før slutt satte Thomas Müller inn Bayerns femte for dagen. Han utnyttet en gavepakke i Arsenal-forsvaret og sørget for et ydmykende 1-5-nederlag for Arsenal.

Nå øker presset på Arsene Wenger.

For Bayern München skapte sjanse på sjanse og kunne fort scoret sju eller åtte mål mot et merkverdig tafatt og uinspirert Arsenal-mannskap.

Ancelotti gjorde to endringer – Wenger vraket Cech
Bayern München gjorde to endringer på laget etter 2-0-seieren mot Ingolstadt lørdag.

Thomas Muller og Joshua Kimmich ble utelatt fra startoppstillingen til fordel for Douglas Costa og Arjen Robben.

Midtbanestjernen Xabi Alonso stod over treningen mandag på grunn av en kneskade, men ble friskmeldt like før start.

Som forventet tok Davis Ospina plassen i mål på bekostning av Petr Cech i Arsenal.

Slik startet lagene:
Bayern München: Neuer, Lahm, Hummels, Martínez, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Robben, Thiago, Costa, Lewandowski.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs, Xhaka, Coquelin, Iwobi, Özil, Oxlade-Chamberlain, Sanchez.