IKKE LENGER STEAUA: Steaua Bucuresti må endre navn til FCSB Her er laget avbildet før en ka mp mot Villarreal i desember.
IKKE LENGER STEAUA: Steaua Bucuresti må endre navn til FCSB Her er laget avbildet før en ka mp mot Villarreal i desember. Foto: Jose Jordan

Steaua Bucuresti må bytte navn etter rettsavgjørelse

Romanias mestvinnende fotballklubb Steaua Bucuresti tvinges til å bytte navn. Heretter skal den kjennes som FCSB.

Tilhengerne vil nok fort nøste opp at det allerede har vært klubbens initialer: FC Steaua Bucuresti. Men en rettsavgjørelse har slått fast at klubben ikke lenger har retten til «Stjerne»-delen av navnet.

Det tilhører nemlig Romanias forsvarsdepartement, som i 2014 tok klubben til retten med krav om at den må slutte å kalle seg «Steaua».

Under kommunisttiden var Steaua Bucuresti, som mange fotballklubber i østblokkland, underlagt hæren og forsvarsdepartementet, og det var også slik den fikk sitt navn.

Steaua Bucuresti feiret sin største triumf i den tiden, med seier i serievinnercupen (mesterligaens forløper) i 1986. Klubben har fortsatt å vinne serie- og cuptitler siden den kom på private hender og er nå oppe i henholdsvis 26 og 22.

Heretter må de imidlertid krediteres FCSB.

– Jeg har endret vårt offisielle navn til FCSB, men man kan ikke endre klubbens natur. Det kan bare Gud. Verden kjenner oss som Steaua, sier klubbeier Gigi Becali ifølge nyhetsbyrået Reuters.

(©NTB)