HEDRET AV FIFA: Cristiano Ronaldo og Carli Lloyd ble kåret til beste mannlige- og kvinnelige fotballspiller i verden i 2016. Sistnevnte er nå klar for Manchester City.
HEDRET AV FIFA: Cristiano Ronaldo og Carli Lloyd ble kåret til beste mannlige- og kvinnelige fotballspiller i verden i 2016. Sistnevnte er nå klar for Manchester City. Foto: AFP Photo/Fabrice Coffrini

Verdens beste til Manchester City

Carli Lloyd har signert for de lyseblå.

Carli Lloyd, som to år på rad har fått FIFA-prisen som verdens beste kvinnelige fotballspiller, skal spille vårsesongen for Manchester City.

Den hardtsatsende engelske ligaen har dermed fått sin hittil største stjerne. 34-åringen kommer fra Houston Dash på en korttidskontrakt.

Hun skal spille den korte sesongen fram til juni, som gjennomføres fordi engelsk kvinnefotball i år skal legge om til høst-vår-sesong.

Lloyd er landslagskaptein for USA og har spilt 232 landskamper. Hun er blitt matchvinner i to OL-finaler (2008 og 2012) og gjorde hattrick da Japan ble slått 5-2 i VM-finalen i 2015. Ett av de målene scoret hun fra midtstreken.

Hun vant FIFA-kåringen av årets spiller både for 2015 og 2016.

CL-ambisjon
- Jeg er utrolig glad for å slutte meg til Manchester City, som fører an i utviklingen av kvinnefotball både på og utenfor banen, sier Lloyd til klubbens nettsted.

- Etter å ha spilt i USA hele karrieren oppfyller jeg nå en ambisjon jeg lenge har hatt, om å prøve meg i nye omgivelser. Jeg får også spille i mesterligaen, noe jeg gleder meg veldig til.

Lloyd slutter seg til et lag med engelske landslagsspillere som Steph Houghton, Lucy Bronze og Toni Duggan.

Manchester City møter danske Fortuna Hjørring i mesterligaens kvartfinale, der begge kamper spilles i slutten av mars.

Stjerner
Lloyd er ikke eneste amerikanske landslagsstjerne som har reist til Europa for å spille i mesterligaen. Alex Morgan er blitt lagvenninne med Ada Hegerberg i Lyon.

Blant de utenlandske stjernene i engelsk fotball er også to norske profiler, landslagskaptein Maren Mjelde i Chelsea og Andrine Hegerberg i Birmingham.

(©NTB)