Bolt: – Jeg kommer til å være på et bra nivå. Kanskje Wayne Rooney-nivå

Usain Bolt er klar til å legge fotball-verdenen for sine føtter.

Det er ikke noe å si på selvtilliten.

Usain Bolt har alltid ment at han kan ta med seg suksessen fra løpebanen til fotballbanen.

I fjor kunne Guardian avsløre at Bolt skal trene sammen med Borussia Dortmund, en avtale som trolig har kunne i stand ettersom verdens raskeste mann og Bundesliga-klubben har samme utstyrsleverandør.

Nå er Bolt i ferd med å gjør alvor av fotballproff-drømmen når piggskoene legges på hyllen etter VM i London i år.

– Jeg har alltid ønsket å spille fotball. Det er noe i planene. Det er mange forskjellige ting, sier Bolt i et intervju med Laureus World Sports Awards.

Se intervjuet i videovinduet øverst på siden!

Jamaikaneren er en stor Manchester United-fan og har tidligere sagt at drømmen er å spille for rødtrøyene på Old Trafford. Kanskje en rolle som lynving ville passet 30-åringen.

– Jeg skal få en sjanse til å trene med Dortmund, det er bra. Jeg drar dit i en uke for å trene og kjenne på det. Jeg har hatt folk som har forslått forskjellige lag slik at jeg kan komme meg inn i fotballen. Vi har sett på de tingene, men vi vet ikke som skjer ennå. På hvilket som helst nivå, jeg vil bare se om jeg kunne blitt god. Jeg spiller fotball hele tiden med venner, og jeg mener at jeg er på et godt nivå. Dersom jeg trener og legger ned arbeidet, mener jeg at jeg kan bli ganske bra, sier Bolt, som ikke legger en demper på forventningene.

– Jeg sier ikke at jeg kommer til å bli verdens beste fotballspiller. Jeg kommer til å være på et bra nivå. Kanskje Wayne Rooney-nivå, smiler Bolt.

Uttalelsene kommer i forbindelse med et intervju gjort til prisutdelingen Laureus World Sports Awards. Bolt ble tildelt prisen som «årets idrettsmann» foran storheter som LeBron James og Cristiano Ronaldo.

Bolt har vunnet åtte OL-gull i tre OL på rad. Han hadde stått med ni, hadde det ikke vært for at Nesta Carters positive dopingprøve sørget for at Bolt mistet gullet fra stafetten under lekene i Beijing i 2008.