– Hoder må rulle

Luis Enriques Barcelona får knallhard medfart etter tirsdagens fadese i Paris.

PSGs suverene 4-0-seier mot Barcelona gjør at den spanske storklubben trolig kan vinke farvel til Mesterligaen, og det allerede etter åttedelsfinalen. Ingen lag har noensinne tatt seg videre til neste runde etter å ha tapt med fire mål i første kamp.

Dagen derpå slaktes flere av Barca-stjernene i spanske medier. Spesielt trener Luis Enrique og Lionel Messi får massiv kritikk etter det ydmykende tapet.

– Han viste null innsats
Messi
hadde ingen ballberøringer innenfor motstanderens sekstenmeter. Det var første gang i Mesterligaen denne sesongen.

Den argentinske stjernen får mye kritikk etter den svake forestillingen. I den franske avisen L'Equipe får Messi en toer (av ti) på spillerbørsen.

– Han så nedslått og idéløs ut, men han er menneskelig, sa den tidligere Manchester United-kapteinen Rio Ferdinand om argentinerens svake kamp.

Steven Gerrard gikk enda lenger i sin kritikk av Barca-stjernen.

– Han viste null innsats gjennom hele kampen, sa Liverpool-legenden.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken.

Emery: – Det er 90 minutter igjen
PSG-manager Unai Emery hadde ingen god statistikk mot Barcelona før tirsdagens oppgjør. På 23 forsøk hadde han kun vunnet én gang. Nå hylles den spanske manageren i hjemlandet.

Slik ser Marcas forside ut onsdag.
Slik ser Marcas forside ut onsdag.

– Emery knuste Barca, pryder forsiden til den spanske sportsavisen Marca onsdag.

PSG-sjefen har tidligere trent Almeria, Valencia, Spartak Moskva og Sevilla. Manageren føler seg likevel ikke helt trygg foran returoppgjøret.

– Kampen ga oss en god følelse, men vi må være forsiktige. Det er 90 minutter igjen. Vi må opprettholde konsentrasjonen, for måten de spiller på kan variere veldig. Å spille mot Barcelona er veldig motiverende, samtidig er det også vanskelig, sa Emery på pressekonferansen etter kampslutt.

Nå spekuleres det også i om Luis Enriques tid som Barca-manager nærmer seg slutten.

Slik ser forsiden til Mundo Deportivo ut onsdag.
Slik ser forsiden til Mundo Deportivo ut onsdag.

– Katastrofe, står skrevet med store bokstaver på Mundo Deportivos forside.'

– Dette er ikke Barca. Luis Enriques lag fikk en historisk ydmykelse i Paris, skriver avisen Sport på sin forside.

– Hoder må rulle
Marca-journalisten Emilio Contreras skriver i sin spalte at Barcelona-manageren bør være ferdig i sjefsstolen.

– Barcelona har kastet vekk halve sesongen så tidlig som i februar. Å være på vei ut av Mesterligaen allerede etter åttedelsfinalen med spillere som Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar, Andrés Iniesta og Gerard Piqué, er den type ting hoder må rulle av. Det starter med Luis Enrique, som har vært ute av stand til å ordne lagets problemer, skriver Contreras.

Resultatet gjorde også at Barcelona tangerte sitt største tap i en Mesterliga-kamp. Det var for øvrig sjette gang Barcelona tapte med fire mål i en europeisk turnering. Forrige gang spanjolene slapp inn fire, var mot Bayern München i 2013.

– Enrique forberedte seg ikke godt nok på kampen, og han fant ikke gode løsninger fra benken. Som han selv innrømte, så er han hovedansvarlig for dette, fortsetter Marca-jornalisten.

Returoppgjøret spilles i Barcelona 8. mars.