CECH PÅ BENKEN: Petr Cech (til venstre) må vike plass for David Ospina når Arsenal gjester Bayern onsdag.
CECH PÅ BENKEN: Petr Cech (til venstre) må vike plass for David Ospina når Arsenal gjester Bayern onsdag. Foto: AFP Photo/Glyn Kirk

Wenger bekrefter: Cech på benken mot Bayern

David Ospina fortsetter som førstevalget i Mesterligaen.

Arsenal-manager Arsène Wenger har bekreftet at David Ospina (28) vil starte for Arsenal i onsdagens Mesterliga-møte med Bayern München.

Den colombianske keeperen har bare fått åtte kamper for the Gunners denne sesongen, og har ikke spilt noen kamper i Premier League.

Men Wenger vil fortsette å bruke 28-åringen i Champions League foran førstevalget Petr Cech (34).

– Jeg har ingenting å skjule. Det blir Ospina, avslørte Wenger på tirsdagens pressekonferanse.

Wenger brukte Ospina i gruppespillet, og henviste der førstekeeper Petr Cech til benken.

– Det er på grunn av kvaliteten på det han har levert. Vi er blant de 16 lagene som er igjen, vi vant gruppen vår. Om du analyserer hans prestasjoner, så er vi her på grunn av han, sier Arsenal-manageren ifølge ESPN FC.

Diplomatisk Neuer
Bayern-keeper Manuel Neuer er diplomatisk når han får spørsmål om Wengers valg.

– Det er vanskelig å si. Begge keeperne gjør en glimrende jobb, de er begge store keepere som fortjener å spille for Arsenal. Manageren har gjort sitt valg og delt det opp på en rettferdig måte, sier keeperen som mange anser som verdens beste.

– Petr Cech er kanskje mer kjent, men Ospina har gjort en god jobb. Det har ikke noe å si hvem vi spiller mot, fordi vi kommer til å møte en veldig god keeper, mener Neuer.

Bayern-spøkelset
Arsenal var ubeseiret i gruppespillet, og vant sin gruppe foran PSG. Likevel ble det et nytt møte med Bayern, som har slått ut Arsenal i åttedelsfinalen tre ganger de siste tolv årene.

– Takk for at du minte med på den dårlige historien, men la oss fokusere på fremtiden og det vi skal prestere, sier Wenger når han blir konfrontert med Arsenals Bayern-historie.

– Vi møter Bayern, som er favoritter om vi hører på dere, så vi må være veldig positive og spille på det nivået som trengs i morgen. Men jeg føler vi har erfaringen. Vi spiller mot et Bayern-lag som også ønsker å vinne Champions League, men de er alltid blant de fire siste så det er en stor utfordring, sier Wenger.

Han er likevel optimist.

– Vi er kapabel til å håndtere det. Vi har fordel av hjemmebane i returkampen og har sjansen til å slå dem ut, sier Wenger.