Bjørgen hinter om giftemål: – Jeg vil si ja!

– Jeg svarer ja om han spør, sier Marit Bjørgen til TV 2 Sporten på Valentinsdagen.

Davos (TV 2): Marit Bjørgen har hatt en nærmest optimal oppladning til VM i Lahti.

På 1500-meters høyde har hun i en drøy uke kost seg med kjæresten Fred Børre Lundberg og sønnen Marius (1).

– Du kan si det nesten har vært optimalt ja, sier Bjørgen i strålende solskinn og blåswix-føre.

TV 2 møter familien Bjørgen/Lundberg på selveste valentinesdagen. OL-mesteren i kombinert i 94 har nettopp vært innom den lokale butikken og kjøpt gave.

– Det ble en sjokoladebamse fra meg og Marius, sier Lundberg og får de beste skussmål fra kjæresten.

– Kan jo ikke si nei...
– Jeg hadde ikke vært der jeg er nå uten Fred Børre. Jeg har vært totalt avhengig av ham. For at jeg skal få trene så må noen passe Marius - og det er to ganger om dagen - hver dag siden han kom til. Har betydd vanvittig mye for meg og motivert meg.

Men fortsatt heter hun altså Bjørgen og ikke Lundberg.

– Hehe, jeg sa en gang i Se&Hør at jeg ikke hadde lyst til å gifte meg, så da tør vel ikke Fred å fri - men vi får se - man vet aldri…Jeg kan jo ikke si nei hvis jeg blir spurt om det, fullfører en lattermild skidronning det resonnementet.

Lader opp uten lagvenninnene
I Davos har hun for første gang ladet opp til et mesterskap uten lagvenninnene.

– Jeg savner de selvfølgelig, men det er veldig hjelp at Fred og Marius er her med meg. Jeg hadde nok ikke klart å være så lenge borte fra dem, og da spesielt Marius, forklarer hun.

Men ikke alt har vært like hyggelig for Bjørgen under høydesamlingen. Nyheten om Therese Johaugs dopingdom synes hun var hard og urettferdig. Dessuten reagerer hun på at andre langrennsløpere uttaler seg kritisk i saken.

– Jeg har jo sett at (Aina-Kaisa journ. anm) Saarinen har vært mye på banen i denne saken. Det synes jeg ikke noe særlig om. Ikke (Justyna) Kowalczyk heller for den saks skyld. Hun hadde jo en lignende dopingsak selv, så en burde kanskje sette seg mer inn i det før en ytrer seg?

– Ingen problemer med å snakke med dem
Torsdag møter sannsynligvis Bjørgen både Saarinen og Kowalczyk når hun reiser til Otepää for verdenscupkonkurranser der.

– Jeg har ikke noe problem med å snakke med dem. Alle får lov til å si det de mener, men jeg har i hvert fall lært at det kan være lurt å være litt forsiktig, sier hun.

Tross et imponerende Norgesmesterskap vil ikke Marit Bjørgen love nye super-resultat i Estland.

– Da kommer jeg rett fra høyden. Hvordan det vil slå ut får en vente å se, men jeg føler meg i god form.