Vurderer å si fra seg VM-plassen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vurderer å si fra seg plassen på VM-laget i Lahti.

– Jeg er jo i dag ikke kvalifisert til noen ting i mesterskapet. Og kanskje er det andre som har mer utbytte enn meg av å være med som reserve til Lahti, sier 30-åringen til TV 2.

Før hun utdyper:

– Jeg er rett og slett prisgitt å vise litt gammel stolthet under helgens verdenscuprenn i Otepää for å få sjansen til å gå i Lahti. Og det er jo er greit utgangspunkt: Alt er opp til meg selv!

Hjemme med bikkjene?

Sykdom har ødelagt det meste av sesongen for Uhrenholdt Jacobsen.

Både før og etter jul har hun stått over renn grunnet sykdom.

– Jeg har ikke vært så dårlig at jeg har vært helt slått ut, men det har endt med at jeg har konkurrert uten å være helt frisk. Og det burde jeg skjønt - og heller stått over, forklarer hun.

– Hva tenker du om løpene til helgen?

– Enten går det bra der at jeg får gå i VM og da er kanskje det som har skjedd til nå i vinter fort glemt. Eller, kanskje lykkes jeg ikke i Otepää og da er det kanskje bedre at jeg er hjemme og passer bikkjene, mens mamma og pappa er i Finland. Og en annen løper tar min plass. Skulle det gå dårlig og jeg ikke stiller i VM så er dette min dårligste sesong på toppnivå. Da er det fiasko, svarer hun.

– Hvis jeg ikke er god nok så er det virkeligheten, enkelt og greit, sier Uhrenholdt Jacobsen, som hadde et godt mesterskap i Falun for to år siden.

Hun tok sølv på 15 km skibytte og var med på Norges gullag i stafetten. Nå er hun presset til å prestere i Estland for å kunne få gå i Lahti.

– Ja, og slik skal det også være, jeg skal ikke gå i VM fordi jeg var god i fjor eller året før. Det er ikke klippekort i VM - heldigvis, slår hun fast.

Opp og ned

– Du tar ikke nedturen på forskudd nå?

– Jeg er realist, da! Jeg ser selvsagt at jeg har et ansvar for laget med å være reserve i Lahti, men samtidig så er det kanskje ikke jeg som har størst utbytte av å være med i en tropp for å lære, mener skiprofilen.

Uhrenholdt Jacobsen henger imidlertid ikke med hodet.

– Det er ikke lett å peke på hva jeg skulle gjort annerledes i vinter. Det er vel dette som er idrett: Det går opp og ned, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Uhrenholdt Jacobsen slo igjennom i 2007 under VM i Sapporo. Da ble hun verdensmester i sprint.