PÅ PLASS: Både Magnus Carlsen og Sergej Karjakin skal til Norway Chess. Det skal også de åtte andre av de ti beste på verdensrankingen.
PÅ PLASS: Både Magnus Carlsen og Sergej Karjakin skal til Norway Chess. Det skal også de åtte andre av de ti beste på verdensrankingen. Foto: Eduardo Munoz Alvarez

Historisk Norway Chess:  – Tidenes sterkeste timannsturnering

De ti beste spillerne i verden samles for aller første gang.

Norway Chess har klart å samle verdens ti beste sjakkspillere i Stavanger i juni, til det som blir det sterkeste startfeltet noen gang.

– Vi er svært glade for at vi i jubileumsåret kan vise til tidenes sterkeste timannsturnering. At vi er de aller første som noensinne klarer samle alle de ti beste på verdensratingen viser at Altibox Norway Chess har befestet seg som den sterkeste og en av de absolutt viktigste turneringer i sjakkverden. Vi har siden oppstarten i 2013 ønsket å gjøre en annerledes turnering, dette viser at vi har lykkes med det, sier Norway Chess-styreleder Kjell Madland i en pressemelding.

En av de som får sin Norway Chess-debut er verdenstoer Wesely So.

– Jeg er glad for at jeg endelig kan delta i Altibox Norge Chess. Norge er så vakkert, jeg elsker det landet! Flotte mennesker, god mat og forhåpentligvis bra sjakk. Hva mer kan man be om, sier han.

Norway Chess kommer til å bli sendt på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo i juni.

Disse deltar (listet etter ranking):
1. Verdensmester Magnus Carlsen (Norge)
2. Wesley So (USA)
3. Fabiano Caruana (USA)
4. Vladimir Kramnik (Russland)
5. Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike)
6. Hikaru Nakamura (USA)
7. Viswanathan Anand (India)
8. Levon Aronian (Armenia)
9. Sergey Karjakin (Russland)
10. Anish Giri (Nederland)