HOT: Sigrid Raabe gjør suksess i utlandet med sin nye låt.
HOT: Sigrid Raabe gjør suksess i utlandet med sin nye låt. Foto: PETROLEUM RECORDS/MADE MANAGEMENT)

Sigrid (20) fra Ålesund tar England med storm

BBC kaller låta hennes for «verdens hotteste».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 20 år gammel jente fra Ålesund er i disse dager et hett navn i England.

Sigrid Solbakk Raabe har nylig sluppet poplåta «Don't Kill My Vibe», som har blitt tatt svært godt i mot, både i Norge og utenlands.

I radioprogrammet BBC Radio 1, som Raabe gjestet i forrige uke, fikk låta stempelet «Hottest Record in the World», skriver Bergens Tidende.

– Da jeg hørte denne låten visste jeg at denne måtte vi bare spille her, sa programleder Pete Dalton.

– Umulig å drepe hennes vibe

Også andre musikkritikere har lagt merke til låta. Den belgiske musikksiden Disco Naïvete beskriver Sigrid slik:

«Fra Ålesund (Norge) leverer hun den mest perfekte debutsingelen. Den er rett og slett er laget for hitlistene, men har fortsatt det edgy skandinaviske preget. Det vil være umulig å drepe denne jentas vibe», skriver de.

Platekontrakt som 17-åring
Selv om Sigrid ikke er et like kjent navn som for eksempel Astrid S, har hun kommet langt i sin karriere. 20-åringen, som opprinnelig er fra Ålesund, har de siste årene holdt til i Bergen.

Som 16-åring begynte karrieren som smått, da hun ble kåret til Ukas Urørt på NRK. Hun fikk tilbud om å spille på flere konserter, og som 17-åring ble hun signert av det norske plateselskapet Petroleum Records, som også jobber med artister som Aurora, Sondre Justad og Kvelertak.

I 2016 signerte hun med britiske Island Records, som har gitt ut suksesslåta. Der er hun «kollega» med blant annet U2 og Ariana Grande.

I august er Raabe booket til Øyafestivalen på Tøyen i Oslo, samt by:Larm, Slottsfjellfestivalen og den britiske festivalen The Great Escape.