VERDENSMESTEREN: Alexis Pinturault, Mathieu Faivre og Tessa Worley feirer i målområdet.
VERDENSMESTEREN: Alexis Pinturault, Mathieu Faivre og Tessa Worley feirer i målområdet. Foto: Gian Ehrenzeller

Norges overmenn vant gull i lagkonkurransen

Det ble ikke norske medaljer i alpin-VMs lagkonkurranse.

Frankrike ble for sterk i kvartfinalen og vant 3-1 på sin vei mot VM-gull.

Slovakia sjokkerte med seirer over Tyskland, Italia og vertsnasjonen Sveits før Frankrike så vidt ble for sterk i finalen.

Mathieu Faivre beseiret Matej Falat med fire hundredels sekund i den siste duellen og utlignet til 2-2. Frankrike ble dermed mester på tid.

I kvartfinalen ble Faivre slått av Leif Kristian Haugen etter en sterk avslutning av nordmannen, men de tre andre norske tapte sine dueller i parallellslalåmen.

– Jeg synes jeg gjorde en god jobb. Jeg hadde ikke klaff i starten i kvartfinalen, men følte meg trygg på at jeg skulle ta ham igjen. Det var gøy så lenge det varte, men jeg skulle ønske vi hadde fått kjøre noen runder til, sa Haugen til NTB.

– Egentlig synes jeg alle gjorde en god jobb. Det er veldig små marginer, og førstereisjentene våre slo veldig godt fra seg. Jeg er trygg på at vi kommer til å gjøre det enda bedre i OL neste år.

Utfor i beina
Haugen vant begge sine dueller. Kristin Lysdahl og Maren Skjøld noterte begge en seier og et tap, mens Aleksander Aamodt Kilde tapte begge sine dueller.

– Jeg var ikke helt på i dag, og jeg beklager det. Jeg hadde litt utfor i beina, sa Kilde til NRK.

I kvartfinalen var Lysdahl 0,45 sekund bak Adeline Baud Mugnier, Skjøld 0,28 bak Tessa Worley og Kilde 0,22 bak Alexis Pinturault. Da hjalp det ikke at Haugen tross en dårlig start slo Faivre med 0,15 sekund.

Frankrike vant 3-1 og fikk kjøre semifinale mot Sverige, som hadde utklasset tittelforsvarer Østerrike i sin kvartfinale. Frankrike hadde hundredelene på sin side tirsdag og vant semifinalen på tid med 6/100 sekund etter 2-2.

Bokset
Sverige imponerte kanskje mest av alle i lagkonkurransen, der Mattias Hargin og André Myhrer bokset ned portene og la konkurrentene bak seg, men en feil i semifinalen ødela, og svenskene måtte nøye seg med bronse.

På det svenske laget kjørte også Frida Hansdotter og Maria Pietilä-Holmnér.

Norge tok seg greit til kvartfinale med 3-1 over Tsjekkia i første runde. Lysdahl, Haugen og Skjøld slo sine tsjekkiske motstandere, og dermed var Norge videre før Kilde kjørte. Han kunne koste på seg et tap.

Lysdahl slo Ester Ledecká med 0,03 sekund. Haugen hadde full kontroll mot Krystof Kryzl og vant med 0,39 sekund, mens Maren Skjøld slo Martina Dubovská med 0,09 sekund. Kilde gjorde en feil mot slutten og tapte for Ondrej Berndt med 0,34 sekund.

(©NTB)