Lørenskogs Stefan Espeland i aksjon for Norge.
Lørenskogs Stefan Espeland i aksjon for Norge. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Endelig er en nordmann best i Get-ligaen

Månedens spiller i Get-ligaen for januar er kåret. For første gang denne sesongen ble det en nordmann.

Både i september og oktober var det en svenske som stakk av med prisen, i november og desember en amerikaner. I januar er det endelig en nordmann som kåres til månedens spiller i Get-ligaen. Lørenskogs og Norges Stefan Espeland.

– Det er smigrende og veldig gøy, sier 27-åringen fra Oslo om tildelingen av prisen som månedens spiller i Get-ligaen i januar.

Espeland var ikke klar over at han er første nordmann denne sesongen som får utmerkelsen.

– Det var på tide at en nordmann fikk prisen! Selv om det er flere gode spillere før meg som har fått den. Blant andre vår egen keeper Jeff Jakaitis, sier den norske landslagsbacken.

Grusom start

Espeland mener selv at han i likhet med laget hadde en grusom start på sesongen.

– Min og lagets innsats i starten av sesongen var ganske parallel. Vi hadde alle en grusom start. Så har det løsnet både for laget og meg selv. Samtidig løsnet det for flere andre spillere. Da begynte vi for alvor å ta mye poeng, sier Lørenskogs beste poengplukker hittil i sesongen.

Minuset som forsvant

Lørenskog-trener Kenneth Larsen mener Espeland alltid har vært en god og produserende back men at han nå også har tatt tak i det defensive.

– Stefan har alltid vært veldig god offensiv. Nå har han også tatt tak i det defensive. Det som før var et minus med hans ferdigheter, er nå borte. Nå har han blitt god der også. sier treneren.

Lørenskog-sjefen skryter også av Espelands evner til å gjøre andre god.

– Stefan gjør andre rundt seg bedre. Før sesongen mistet han sin backkollega Henrik Ødegaard til Frisk Asker. Inn kom Patrick Ulriksen. Nå fungerer samarbeidet dem i mellom også på en god måte, sier Larsen.

Drømmer om fem av fem

Lørenskog møter Storhamar borte i kveldens serierunde i Get-ligaen. Kenneth Larsen er forberedt på en vanskelig bortekamp i CC Amfi.

– Storhamar har begynt å få spillere tilbake nå, så dette blir en tøff kamp. Men vi har slått dem fire av fire ganger denne sesongen. Det hadde vært stort å slå dem for femte gang i en fullsatt OL-Amfi, avslutter Lørenskog-sjefen.

Du kan se Storhamar - Lørenskog og fire andre kamper direkte på TV 2 Sumo i kveld. Kampen mellom Frisk Asker og Vålerenga sendes i tillegg på TV 2 Zebra.