GOD START: Alexander Kristoff gikk til topps i Tour of Oman.
GOD START: Alexander Kristoff gikk til topps i Tour of Oman. Foto: Pascal Guyot

Kristoff-seier i Oman

Alexandser Kristoff tok sin andre seier for sesongen.

Alexander Kristoff tok sin andre seier for sesongen da han vant den første etappen av Tour of Oman i dag.

Kristoff var klart sterkest i spurten. Han hadde over en sykkellengde ned til Kristian Sbaragli og Sonny Colbrelli.

Det var Kristoffs femte etappeseier i Tour of Oman i karrieren, så det er liten tvil om at Katusha-rytteren trives i ørkenlandet.

– Jeg vant den samme etappen i fjor. Det er alltid kjekt å vinne, spesielt når man er favoritt. Da har man litt ekstra press for å vinne, sier Kristoff til TV 2.

Han roser lagkameratene for måten de posisjonerte seg på i avslutningen.

– Det var mye motvind i avslutningen. Vi ventet ganske lenge og kom fram helt til slutt. Laget mitt gjorde en god jobb, og spesielt Marco Haller og Michael Mørkøv var smarte og sterke i avslutningen, sier han.

Bruddet på etappen ble tauet inn én mil før mål tirsdag. I spurten var det ingen som kunne måle seg med Kristoff. Seieren i Oman kommer knapt to uker etter hans første seier for sesongen. Den kom på andre etappe i Etoile de Bessèges.

Ingen av de aller beste spurterne i verden er med i Tour of Oman. En av spurtprofilene er veteranen Tom Boonen, men han krasjet like før mål. Kristoff unngikk heldigvis velten.

– Jeg var ikke nær krasjen, så jeg vet ikke hva som skjedde. Men det var trangt og mange om beinet på grunn av motvinden, som gjør det lett å sitte på hjul, sier Kristoff.

Nå ser han frem til litt tøffere etapper.

– Formen er ok, men jeg føler meg ikke helt topp. Det blir spennende å se hvordan det føles i mer kupert terreng. Det er lite muligheter for meg resten av uka, men siste dag er det spurt igjen (søndag), sier Kristoff.

Sacha Modolo, som også er en meget rask spurter, endte på 5. plass. Sondre Holst Enger (AG2R) deltar også i rittet, men det ble ingen god dag for hortensgutten. Han kom i mål på samme tid som Kristoff, men ble nummer 110.

– Kroppen verket i hele dag. Jeg hadde ikke krefter til å gjøre noe. Det er ikke sykdom tror jeg, bare en reaksjon, skriver Holst Enger i en sms til TV 2.