Bjørgen om den nye drakten: – Nesten som å gå uten klær

Marit Bjørgens nye superdress veier bare 230 gram.

I nydelige omgivelser i skimetropolen Davos legger Marit Bjørgen grunnlaget for VM-suksess i Lahti.

TV 2 møter en sprudlende skistjerne etter en totimers treningstur i sveitsiske trikkeskinner.

– Det er greit arbeidskontor, dette. Det har vært noen nydelige dager, og vi har kost oss. Jeg har fått trent bra. Det har vært topp, sier Marit Bjørgen.

Etter en uke alene med kjæresten Fred Børre Lundberg og sønnen Marius (1) har skidronningen fått besøk av landslagstrener Roar Hjelmeset. Med seg i bagasjen til Sveits hadde Bjørgen med seg Norges nye våpen - en skidress.

– Det føles veldig bra. Den er 230 gram, så det er jo ingenting. Det er nok den letteste dressen du kan få. Den er laget med golfballmønster som skal redusere luftmotstand. Det er muligheter til å gå fort her altså, forklarer Bjørgen.

– Er det noe av den beste bekledningen du har gått i?

– Ja, det er stadig i utvikling. Jeg har holdt på i mange år, men det er nok den letteste dressen jeg har hatt. Når vi kommer til VM må jeg kaste superundertøyet også, så da blir det nesten ikke å ha på noen ting, ler 36-åringen.

På torsdag forlater Bjørgen alpene og setter kursen for helgens verdenscupkonkurranser i Otepää. Å være alene i Davos med familien, uten lagvenninnene, er en ny erfaring.

– Jeg savner jentene og det å kunne trene med dem. Men jeg har fått tid for meg selv og med familien. Jeg har hatt det veldig bra.

– Er det noe av det mest optimale oppladningen du har hatt?

– Ehh, ja, jeg har bestandig hatt god oppladning og trivdes godt i høyden før mesterskap. Så det er bra. Vi har kost oss. Det er en ny tilværelse med familie tilstede, men jeg har virkelig kost meg. Så det har vært veldig bra, sier Marit Bjørgen.