– Vi blir enten genier eller idioter

De nest beste hopperne holdes borte fra alle konkurranser før VM.

MJØNDALEN (TV 2): Hoppsjefen innrømmer nå at de tar en råsjanse før VM. Fortsatt holdes Anders Fannemel, Daniel Forfang og Tom Hilde borte fra alle konkurranser. Trolig blir trioen tatt ut til VM uten å ha konkurrert på en nesten måned før mesterskapet starter i Lahti. Halve VM-laget, som består av seks hoppere, blir dermed tatt ut på skjønn.

– Jeg føler at man alltid tar ut et lag på skjønn. Det er magefølelsen på de siste treningene som avgjør hvem som blir tatt ut til konkurransene i mesterskap, sier Clas Brede Bråthen til TV 2.

– Idiot eller geni

Samtidig har han ingen problemer med å innse at hodet ligger på blokka. Å la de nest beste hopperne trene seg i VM-form, kan slå begge veier.

– Vi vet at dette er et sjansespill. Vi gjorde de vurderingene vi gjorde, og står hundre prosent inne for de valgene vi tok. Så vil tida vise om det holdt, sier Bråthen, før han legger til.

– Enten blir vi idioter eller genier. Og begge deler har vi vært før, ler han.

De nest beste hopperne hadde muligheten til å dra til kontinentalcupen i Slovenia i helgen. Men det er skrinlagt. Ingen av løperne konkurrerte heller ikke i Norgescupen i Holmenkollen i helgen. Til tross for nydelige forhold. Der herjet for øvrig kombinertesset Jarl Magnus Riiber med løpere som var topp ti i NM for noen uker siden.

– Jobbes med utstyr

Men skal vi tror Bråthen så gjøres det framgang på trening.

– Det er framgang både for Fannemel og Forfang. Vi har jobbet mye med utstyret. Det er ikke bare dressene, men også bindinger, stivhet på skiene, og andre ting som kan gi resultater i bakken, sier Bråthen.

Det er likevel ikke noe kvikk løsning på uføret.

– Det hadde vært enkelt hvis det var slik at bare vi sydde litt om på dressene, så hoppet alle lenger. Det er det ikke. Det er mer kompleks enn som så. Men for noen så har det gitt framgang med nye dresser, mens andre har justert på andre ting for å få de ekstra meterene. Men vi mener å se en klar framgang på alle, sier Bråthen.

VM-laget blir trolig tatt ut etter konkurransene i Prøve-OL i Korea som går onsdag og torsdag denne uka. Bak Daniel Tande, Andreas Stjernen, og Robert Johanson, så er det Tom Hilde, Anders Fannemel, Johann Forfang, og Halvor Egner Granerud som er nærmest de siste VM-plassene.

– Vi tar ut fire til seks på herresiden.

– Halve laget kan da ikke ha hoppet konkurranser på ukesvis?

– Det er riktig. Men det er jo ikke sånn at de aldri har hoppet før. Så alle de som er aktuelle vet jo hva de går til, smiler Bråthen.