Husker du Født i feil kropp-Emma? Nå vil hun bli modell

Emma Ellingsen (15) er klar for en ny sesong av Født i feil kropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma Ellingsen (15) gikk i tredjeklasse på barneskolen da hun sendte melding til mamma og spurte om når hun skulle få bli jente.

Hun ble nemlig født i en guttekropp, men fant tidlig ut at hun var ei jente. Mens tvillingbroren Truls oppførte seg som gutter flest, trivdes ikke Emma med guttesveis og gutteklær.

– Det var akkurat som om vi ble født en gutt og en jente. Helt siden jeg var veldig liten har jeg alltid trodd og visst at Emma var ei jente og at jeg var en gutt. Men jeg husker at vi kalte henne for Tobias, forteller broren Truls.

Fortalte historien sin til hele Norge

Det var i 2014 at hele Norge for første gang ble kjent med Emma og familien hennes, gjennom første sesong av Født i feil kropp.

Etter dokumentarserien har Emma fått enorme mengder med tilbakemeldinger.

– Jeg fikk meldinger fra personer over hele Norge som var i en lignende situasjon, og som fortalte at jeg hadde hjulpet dem, forteller Emma til TV 2.

Det ga mersmak, og Emma fikk lyst til å fortsette å nå ut til andre unge. I dag har hun blitt 15 år gammel, og hun har startet sin egen YouTube-kanal. Drømmen er å bli modell og leve av det hun legger ut i sosiale medier.

Populær i sosiale medier

Og det ser ut som om drømmen kan gå i oppfyllelse – hun har nemlig allerede 65.000 følgere på Instagram og snart 30.000 følgere på Youtube.

– Jeg har lyst til å være et forbilde for andre. Jeg liker å filme videoer som jeg deler med følgerne mine, og når jeg får så bra respons, er det veldig motiverende å lage mer, forteller Emma.

VIL BLI MODELL: Emma (15) i dag. Foto: Privat/TV 2.
VIL BLI MODELL: Emma (15) i dag. Foto: Privat/TV 2.

Følgerne hennes oppmuntrer henne nemlig hele tiden til å lage mer, og de kommer med forslag til nye temaer. Emma har laget videoer om at hun ble født som gutt, hun svarer på spørsmål, kommer med utfordringer og legger ut en rekke sminkevideoer.

Gruer seg ikke til premieren

Onsdag kveld kl. 21.40 går andre sesong i gang på TV 2.

Da forrige sesong skulle begynne i 2014, var den gang 13 år gamle Emma fryktelig nervøs.

– Denne gangen gruer jeg meg ikke. Nå har jeg allerede vært igjennom det en gang, og vet at de aller fleste er veldig positive, forteller Emma.

Emma rørte en hel nasjon i forrige sesong, og ble hyllet for åpenheten.