ØNSKET UTENFOR ENGLAND: Mark Clattenburg skal i følge Daily Mail være lei av kritikken og granskingen som følger av å være dommer i Premier League.  
ØNSKET UTENFOR ENGLAND: Mark Clattenburg skal i følge Daily Mail være lei av kritikken og granskingen som følger av å være dommer i Premier League.   Foto: Carl Recine

Frykter sjokkovergang til Kina

Toppdommer Mark Clattenburg er ønsket i både USA, Midtøsten og Kina.

Mark Clattenburg har dømt ni finalekamper så langt i sin karriere, og blir ansett som en av Europas beste dommere.

Nå er dommerhierarkiet England redd for at hans dager i engelsk fotball er talte, og at han blir den neste investeringen i kinesisk fotball, ifølge Daily Mail.

Dommeren skal etter det den engelske avisen erfarer ha fått et tilbud fra Major League Soccer (MLS). Det skal også være interesse fra Kina og Midtøsten.

41-åringen skal være lei av å bli kontinuerlig gransket for dommeravgjørelsene, som han flere ganger har høstet kritikk for.

Clattenburg sa allerede i desember at en slik overgang ikke er utenkelig.

– Jeg er under kontrakt med Premier League, men jeg må se på langtidsperspektivet for karrieren min. Hvor lenge kan jeg være dommer? Akkurat nå er det ingen tilbud på bordet, men hvis det kommer må det vurderes.

Nå har altså Clattenburg, ifølge Daily Mail, fått et tilbud. Så gjenstår det å se om en sjokkovergang til MLS eller Chinese Super League i ren Lampard- eller Oscar-stil blir virkelighet, eller om han velger å bli i England.

Dommeren fra Durham dømte sin første finale i 2004, da Huddersfield Town slo Mansfield Town i play-off-finalen til second division, nå League One.