Hylles etter å ha motstått «rykk og rist»-håndtrykkene til Trump

«Trudeaus håndtrykk med Donald Trump er den heftigste maktdemonstrasjonen i Canadas historie».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Donald Trump får mye oppmerksomhet for sin ukonvensjonelle stil og uttalelser.

Sist i rekken er det som omtales som Trumps «barbariske» håndrykk. Et håndtrykk som av mange tolkes som en hersketeknikk eller maktdemonstrasjon.

Trump rykker til og trekker folk ut av balanse. han har et jerngrep som ofte avsluttes med et klapp på hånda eller armen.

Se selv på klippet under!

Det virker ikke som det betyr noe om han hilser på folk han liker, eller om det er noen i opposisjon. Men ønsker han en god relasjon til vedkommende, varer gjerne håndtrykket uvanlig lenge.

Som i tilfellet med Japans statsminister Shinzo Abe: Han pustet tilsyneatende lettet ut etter Trumps 19 sekunder lange håndtrykk som både involverte rykking, klapping og jerngrep.

Videoer av Trumps håndtrykk har blitt spredt på internett, og komikere har moret seg over det. Ikke mindre stolte ble derfor canadiere som fulgte sin egen statsminister, Justin Trudeau, på besøk hos presidenten.

Da de to først møttes var det nok mange som stirret på håndtrykket i spenning. Men Trudeau lot seg ikke rikke. Se selv i videoen øverst i saken!

«Dette er den største maktdemonstrasjonen i Canadas historie» jublet en twitterbruker.

«Utrolig. Se på kampen som foregår i det håndtrykket. Trudeau motsetter seg rykket. Til treningssenteret, verdensledere!» skriver en annen.

Andre lar seg imponere over Trudeaus diskret grep om Trumps albue - som om det er for å forhindre et rykk.