Valentinerdagen

Slik overrasker du kjæresten med Idas sjokolademousse

Det blir herlig sjokolademousse når sølvvinner i "Farmen kjendis", Ida Gran-Jansen, stepper inn som vikar når instagramdronningen, Wenche Andersen, tar seg en velfortjent fridag.

Under "Farmen kjendis" ble savnet stort etter søtsaker, det tar hun igjen så det monner nå etter gårdseventyret er over.

I dag viser hun hvordan man enkelt kan overraske sin kjære på Valentine's day!

Melkesjokolademousse

Dette trenger du:

  • 2 gelantinplater
  • 1 dl melk
  • ½ ss sukker
  • 150 g lys kokesjokolade
  • 1 god klype Maldonsalt
  • 2 dl kremfløte
HERLIGE FRISTELSER: Overrask din kjære på Valentine's day. Foto: TV 2.
HERLIGE FRISTELSER: Overrask din kjære på Valentine's day. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann.

Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter.

Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål.

Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele.

Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet).

Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen.

La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme melken.

Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur.

Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott.

Hell moussen i 4-6 små glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time.

Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres.

Dryss over pynt før servering, f. eks daimkuler.

Du kan også steke hasselnøtter på 200 grader i noen minutter, så har du nøttene over i et kjøkkenhåndkle og gnis godt så skallet løsner.

Hakk nøttene og bruk det som pynt.