Ekspert: – Det er ingen tvil om hvem som bør erstatte Wenger

Britisk fotballekspert mener Arsene Wenger bør få sparken i sommer. Han har allerede erstatteren klar.

Foran årets sesong mente både fans og eksperter at Arsene Wengers menn hadde en kjempemulighet til å sikre seg Premier League-tittelen.

Men Arsenal ligger foreløpig kun på en fjerdeplass på tabellen. Avstanden opp til ligaleder Chelsea er ti poeng.

Kritikken mot manager Arsene Wenger har økt den siste tiden, og mange mener franskmannen nå bør forlate Emirates.

– Derfor Wenger gå
En av dem er den britiske fotballeksperten Stan Collymore. Den tidligere Aston Villa –og Liverpool-spissen skriver i sin faste spalte i The Daily Mirror at Wenger bør forlate Arsenal til sommeren.

UNDER PRESS: Mange mener Arsene Wenger bør forlate Arsenal i sommer. 
UNDER PRESS: Mange mener Arsene Wenger bør forlate Arsenal i sommer.  Foto: Glyn Kirk

– Jeg har hørt alle argumentene om Arsene Wenger, José Mourinho, Pep Guardiola og Jürgen Klopp, skriver Collymore, før han fortsetter:

– Men setter du denne kvartetten i et rom, sammen med Antonio Conte, og plasserer deres troféer foran dem, så er Wenger langt, langt bak dem. Det er derfor jeg er overbevist om at Wenger gå i sommer, slik at Arsenal kan hente inn en ny manager, mener han.

Stan Collymore hevder at han allerede har funnet den perfekte erstatteren for Wenger på Emirates.

ØNSKET: Britisk fotballekspert har plukket ut Diego Simeone som erstatter for Wenger.
ØNSKET: Britisk fotballekspert har plukket ut Diego Simeone som erstatter for Wenger. Foto: Pau Barrena

Han mener Arsenal-ledelsen bør kontakte Atletico Madrid-trener Diego Simeone så snart som mulig.

– Jeg har lenge sagt at Arsenal må hente Diego Simeone, og det står jeg for fremdeles, selv om det finnes andre store trenernavn der ute som ville gitt klubben et løft. Ikke minst fordi disse er yngre og sultnere enn franskmannen, og disse moderne fotballtrenerne kan gi Arsenal noe annerledes enn Wenger, sier han.

– Simeone kan komme inn som et friskt pust for spillerne
Før han sammenligner Wenger med Guardiola.

– Mens Wenger har vært samme plass i 20 år, så har for eksempel Guardiola byttet klubber og utviklet seg. Carlo Ancelotti er et annet eksempel. Han har vært manager i Juventus, AC Milan, PSG, Real Madrid i Bayern München i samme periode som Wenger har vært manager i Arsenal, oppsummerer Collymore, som i tillegg til å skrive for The Daily Mirror også er fotballekspert for BBC Sports.

– Hvis Simeone kommer inn betyr det at han vil løse ting for Arsenal, vinne troféer og komme inn som et friskt pust for spillerne, noe som er akkurat det Gunners trenger nå. Det har gått lang nok tid for Arsenal nå der de kun har gjort nok til å bli blant de fire beste. Simeone vil løse dette. Wenger hadde fått sparken for lang tid tilbake om han hadde vært i en annen klubb i Premier League, konstaterer Collymore.