KAN GLISE: Ezequiel Lavezzi tjener rått i Kina, men har så langt ikke scoret et eneste mål. 
KAN GLISE: Ezequiel Lavezzi tjener rått i Kina, men har så langt ikke scoret et eneste mål.  Foto: Douglas Magno

Fem millioner i ukelønn og null mål: – Klubben kan bare takke seg selv

Han tjener over fem millioner kroner i uken og har både personlig kokk og privatsjåfør. Men Ezequiel Lavezzi stemples som en flopp i Kina.

Den kinesiske storklubben Hebei Fortune presenterte Ezequiel Lavezzi som «den nye Maradona» på sine sosiale medier da argentineren ble hentet til klubben for 246 millioner kroner fra franske PSG i februar 2016.

Nettstedet Football Leaks kunne i desember i fjor avsløre at 30-åringen mottar svimlende 5,16 millioner kroner i uken i Chinese Super Leage (CSL).

Samtidig kunne nettstedet opplyse om at klubben Hebei Fortune betalte leien for to møblerte luksusboliger i Kina, to eksklusive luksusbiler og lønnen til en personlig kokk og privatsjåfør for stjernen.

– Klubben kan bare takke seg selv
Men så langt har klubben Hebei Fortune ikke akkurat fått valuta for pengene. Den engelske avisen The Daily Mail beskriver kjøpet av Lavezzi som «Kinas dårligste investering».

For etter ti kamper har Lavezzi fremdeles til gode å score mål for sin arbeidsgiver. 30-åringen har startet ni kamper og kommet inn som innbytter i én kamp, og kan foreløpig vise til tre assist og null scoringer.

– Klubben kan bare takke seg selv. Det er aldri gitt at en spiller skal slå til med det samme. De gjør det egentlig i helt feil rekkefølge og gir spillerne «alt» før de har vist noe i kinesisk fotball, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Dessuten kan jeg tenke meg at det er store kulturforskjeller med tanke på det å bo og spille i Kina fremfor Europa, poengterer han.

– Egentlig dømt til å mislykkes
Det hører med til historien at den argentinske landslagsspissen gikk glipp av mange kamper etter å ha brukket armen i semifinalen i Copa America i mai i fjor, men det hindrer ikke internasjonale medier i å slå fast at Lavezzi virkelig har floppet i kinesisk fotball.

– Det er ingen tvil om at Lavezzi er en god spiller. Men hvis du skal måle spillere etter lønnen de får i Kina om dagen så kan de jo egentlig bare mislykkes, mener Brede Hangeland.

Ezequiel Lavezzi karriere:

2003–04: Estudiantes 39 kamper (17 mål)
2004: Genoa 0 (0 mål)
2004–07: San Lorenzo 84 (25 mål)
2007–12: Napoli 156 (38 mål)
2012–16: PSG 107 (22 mål)
2016–: Hebei Fortune 10 (0 mål)