Jürgen Klopp om Bjørndalen: – Han er en av tidenes beste idrettsutøvere

Liverpool-manageren elsker skiskyting.

58 mesterskapsmedaljer på 119 løp. Det er den uvirkelige merittlista til Ole Einar Bjørndalen, og den foreløpig siste medaljen i samlingen kom med søndagens bronse på jaktstarten.

Hjemme i Norge var det garantert mange som fulgte dramatikken foran TV-skjermen, slik det også var det i Tyskland, men kanskje også et sted i fotballgale Liverpool.

Jürgen Klopp - som kunne nyte søndagen i ro og mak etter en svært etterlengtet opptur mot Tottenham dagen i forveien - er nemlig en stor skiskytterentusiast. Det fikk TV 2 merke da vi nylig møtte Liverpool-manageren til et intervju.

Og det var ikke slik at ordene ble lagt i munnen hans - Klopp begynte uoppfordret å snakke om sin begeistring for skiskytterlegenden.

– Jeg har aldri vært i Norge, men jeg elsker vintersport.

– Hva slags vintersport?

– Spesielt skiskyting. Jeg har aldri prøvd det selv, sier Klopp, før han korrigerer seg selv.

– Det er faktisk ikke sant. Jeg har prøvd det én gang. Jeg kommer fra Schwarzwald, en vintersportregion i Tyskland. For meg er Ole Einar Bjørndalen en av tidenes beste idrettsutøvere.

Smigret Bjørndalen
– Du vet at han fortsatt holder det gående?

– Det er helt utrolig. Han er på min alder, er han ikke? Hvor gammel er han, 40 år? spør 49 år gamle Klopp.

– Han er vel 42? (Bjørndalen ble 43 den 27. januar, journ.anm).

– Nesten på min alder! sier Klopp.

– Jeg har veldig stor respekt for det disse gutta driver med. Jeg beundrer dem, og jeg følger med så ofte som jeg kan, legger han til.

Bjørndalen er ikke nevneverdig fotballinteressert, men lar seg smigre over omtalen fra en av de mest profilerte managerne i England.

– Haha! Det er hyggelig å høre. Kanskje må jeg møte ham en dag. Det virker som han har mye i toppen, sier Bjørndalen og gliser.

Tom for adjektiver
Tarjei Bø - som selv holder med Manchester United - mener ordene fra Klopp viser hvilken enorm respekt Bjørndalen nyter i utlandet.

– Nå er ikke jeg Liverpool-fan, men hvis Klopp hadde hyllet meg, ville jeg levd lenge på det. Bjørndalen går ganske langt utenfor Norges grenser, jeg tror nok han er enda større i utlandet enn i Norge. Det er dritkult at en Premier League-manager følger med på Ole Einar, sier Bø.

Selv har han gått tom for adjektiver om lagkameraten på 43 år. Men Bø - som selv har imponert i VM med sitt svært spinkle konkurransegrunnlag - prøver likevel:

– Det Ole gjør er helt enormt. Han har hatt en tyngre sesong enn han kunne ønske, men klarer å skrape sammen mesterskapsformen. Jeg er så imponert over den fyren, sier han.

Martin Fourcade bikket 60 triumfer med seieren på jaktstarten søndag, og kryper stadig nærmere det som så ut som en uslåelig Bjørndalen-rekord.

Men franskmannen har liten tro på at han kan innhente Simostrandas store sønn - til det er Bjørndalen fortsatt for god.

– Hver gang jeg er på pallen, har jeg følelsen av at Ole Einar er med meg. Alle spør meg nemlig om når jeg vil innhente ham, når jeg vil ta rekorden hans. Men hvis jeg ønsker å slå rekorden hans, må han slutte hele tiden å forbedre den, sier Fourcade.